От х:

Днес в x:

Сокчета паникьосаха димитровградски родители, общината - няма проблеми!

Въпросните сокчета, които предизвикаха възмущението на родители в социалната мрежа и на редакционната ни поща

Детски сокчета в кутии, раздавани вчера в димитровградските градини, паникьосаха родители. Причината е срокът на годност.

Върху кутията има стикер, на който пише, че напитката е годна до 12 декември 2012 година, но след като се отлепи, се вижда друга дата - 17 август 2012 година, коментира на редакционната ни поща Даниела Тодорова.

"Няма никакъв проблем със сокчетата, паниката е излишна", заяви пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов. Той обясни, че напитките са дарение от пловдивска фирма за празника на града.

Част от тях вече били раздавани на централния площад на 2 септември, заедно с парчета от празничната торта. Останалите 1 300 бройки вчера са получили малчуганите в детските градини.

Градоначалникът бе категоричен, че има доверие на производителя, който приготвя напитката от свежи плодове, без да съдържа консерванти.

Иво Димов предостави писмо от фирмата - "Витанеа" (писмото може да прочетете ТУК), в която се пояснява, че соковете не са хранителен продукт в пълния смисъл на думата.

Удължаването на срока е направено по правилата, след като в лабораторни условия е установено, че соковете са годни за по-дълъг период, още повече, че това не бил срок на годност, а срок, в който продуктът е най-добър.

От "Витанеа" коментират още, че по стандарт се слага по-малък срок, за да стимулират продажбите, а хранителните качества не се влияят от това.

Двата стикера на опаковката на детския сок

Родители от Димитровград вече са подали сигнал в Агенцията по храните, от където по-късно ще излезнат със становище по темата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини