От х:

Днес в x:

Маджарово, Любимец и Ивайловград събират забележителностите си в единен регистър

Античната вила " Армира" край Ивайолвград е сред най-интересните културно-исторически атракции в региона

Общините Маджарово, Любимец и Ивайловград обединиха усилията си и ще събират туристическите си атракциите в единен регистър. За „сборния пункт“ на забележителностите си трите югоизточни общини участват в общ проект„Синергия на дадености и политики – път за развитие на туристическите дестинации за общините Любимец, Ивайловград и Маджарово”.

Общественото обсъждане по разработката вече мина в Любимец и Маджарово, а на 14-ти септември ще се състои в Ивайловград.

Парите за проекта ще се търсят по Оперативна програма „Регионално развитие” в частта й за устойчиво развитие на туризма. Целта е да се популяризира югоизточният пограничен регион като туристическа дестинация чрез създаване и използване на общи съвременни маркетингови средства и политики, както и природните дадености на региона.

Единната система на туристическите атракции в трите общини ще включи всеки значим туристически обект. По проекта природните и историческите забележителности ще се сдобият със собствени графични символи чрез които да бъдат лесно разпознавани при тяхното популяризиране в рекламните материали или при презентациите им по света и у нас.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини