От х:

Днес в x:

Омахаха Стамен Белчев. Първолаци в клас седмица преди звънеца. Преглед на регионалния печат

Омахаха Стамен Белчев, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Хасковският специалист вече не е треньор на „Любимец”. Неубедителното представяне на клуба в първите три кръга на първенството била причината за освобождаването му. Той и Станимир Стоилов са единствените в областта с треньорски лиценз „УЕФА Про”.

Фраш в пощите за забавени пенсии, друг акцент от 1-ва. Държавата преведе парите на третата възраст едва след празниците, което доведе до навалици не само в централната сграда на пощата, но и в клоновете по кварталите.

Спря ремонтът на пътя за Минерални бани, водещо на 2-ра. Пътната агенция прекратила договора с фирмата изпълнител точно преди края, допълва изданието. Според специалисти ремонтът бил почти довършен, оставали два-три дни работа.

Улиците до ДНА превърнати в безплатен паркинг, чело на 3-та. „Генерал Колев” и „13 март” били задръстени от паркирани коли. Те са сред малкото улици в централната част на града, които не са разчертани със синя боя.

СОУ „Васил Левски” минава на две смени, чака пълна промяна, темата на 4 страница. За ремонтите в хасковските училища дни преди старта на новата учебна година.

Митко Добрев: Като те бият с 3:0 – просто си мълчиш, водещо заглавие на спортната страница. Думите са на треньора на „Димитровград” след загубата от „Хасково” на Ямача.

Първолаци в клас седмица преди звънеца, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Първокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски” влезли в класните стаи вчера. До сряда в школото се провежда кампания на отворените врати – родителите водят децата, за да свикнат с обстановката и по-лесно да преодолеят стреса от първия учебен ден.

Братя Баневи: единият в коптор, другият в палат, заглавие над главата в „Новинар юг”. Материалът е на 6 и 7 страница. Докато бащата на милионера Николай Банев се шири в луксозен палат, чичо му Баню мизерствал в барака без ток и вода.

За цяло лято – една кофа дъжд, акцент от 2-ра. Чака ни мека, суха и по-кратка зима, прогнозира шефът на хасковските метеоролози Спас Александров.

Сачмата в полезрението на ДЕА от 1997-а, водещо на 3-та. Арестуваният в началото на септември хасковлия Димитър Начев бил държан под око от американската агенция за борба с наркотиците.

Безплатна храна за 10 000 бедни в областта от днес, водещо на 4 страница. Пакетите ще се раздават от БЧК.

Рекорд на Ямача – над 700 продадени билета за дербито, акцент от спортната страница. За неделния мач с „Димитровград”.

Чалгизиране на мечтите, заглавие на коментарен текст на 7 страница. За филма на БНТ „Град на мечтите”, който разбуни духовете и предизвика ожесточени коментари в нета.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини