От х:

Днес в x:

Първолаците от Климент вече са в клас

Учителката на 1"В" клас Таня Чанева е първолак в училището, също като малчовците, на които ще преподава
 
 

Първокласниците от училище „ Климент Охридски“ в Хасково вече набират стаж пред черната дъска. Малчовците заседнаха зад чиновете още от 10-ти септември. Те ще свикват с дисциплината в клас в рамките на 3 дни, преди да започнат същинските занимания.

Инициативата е в рамките на „ Деня на отворените врати“, която организира ръководството на школото. Целта е „ зайците“ да се адаптират по-лесно и макар за малко да добият представа за новата организация на деня си, която ги очаква от 17-ти септември. Намеренията на учителите е да се избегне стреса от масовостта на училището при най-малките.

Макар и само от ден заедно, първолаците от паралелка“ В“ са вече приятели. Тяхната учителка Таня Чанева също като малчовците е в предстартова тръпка, защото и тя ще е за първа година в училище „ Климент Охридски“. Лъчезарната госпожа на 1-ви „ В“ клас е със 17-годишен стаж като педагог и идва от училище „ Любен Каравелов“. С новите й ученици се харесали от пръв поглед и само ден след като са се запознали са вече истински приятели, радва се госпожа Чанева. В класа й има 26 деца, от различни детски градини, но те бързо се адаптирали към атмосферата в училищната стая и се запознали помежду си.  Мераклиите -ученици вече са се научили да отговарят на въпроси, но най-любимото им занимание е да рисуват. Те прекарват по 2-3 часа на ден заедно в рамките на инициативата. Вече се и надпреварват да изпъкват с талантите си. Бийтбоксерът Драгомир, например, омайва съученичките си с уменията си. Съученикът му три чина по-назад пък бърза да изпъкне с наученото -да брои от 1 до 10, и в обратен ред.

Преди да приключи вторият им предученически ден, децата посрещат и майките си в класната стая. Те са дошли да разгледат освен условията, в които ще се учат отрочетата им, но и да получат последни наставления от учителката за подготовката на необходимите материали за първата учебна година на децата си. Тази година училище „ Климент Охридски“ ще " чуе" първия учебен звънец с 4 паралелки с първолаци.

М. Манолова

Макари от два дни в училище, първолаците вече се чувстват като удама си в класната стая
момичета и момчета вече са приятели
Преди да влязат в класната стая, където ще учат децата им, майките тръпнеха от вълнение в двора на училището
... но вътре бяха посрещнати от малчовците с песен и с много настроение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини