От х:

Днес в x:

Пожарът край Брягово превзе 1000 дка, гърмят снаряди

Над 1000 дка гори и ниска растителност превзе в късния следобед пожарът край хасковското село Брягово. Огромни стълбове дим се издигат над баирите, където някога бе разположен военният полигон. Днес територията е на село Брягово, използва се за пасища и селскостопански нужди. Поради предишното й предназначение за военните обаче има голяма вероятност там да има невзривени боеприпаси. „Чухме поне два гърмежа, предполагаме, че са избухнали снаряди, останали от военните“, каза за Haskovo.net кметът на Брягово Делчо Митев, който отблизо следи разпространението на пламъците. Засега пожарът е между селата Остър камък, Елена и Брягово, но няма опасност за населените места.

Осем пожарни са изпратени на мястото, на помощ идват и военни, служители на горското и доброволци от селата. Всички се придържат към черните пътища и внимават да не навлизат в гористите местности заради опасността от нови гърмежи.

Това е вторият пожар за днес край Брягово и третият само за август. На 31-ви юли край селото избухна огнено бедствие, което бушува 3 дни и опустоши над 2000 дка.

В 2.30 часа тази сутрин пък, гората на Брягово пак пламна почти на същото място. Той бе потушен до сутринта, но към обяд се възпламени отново.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини