От х:

Днес в x:

6 месеца условно за шофьор на БМВ, помел джип на кръстовище

След удара БМВ-то се бе забило в тухлена ограда. След този пореден инцидент собственикът й се отказа да я възстановява

6 месеца условно с тригодишен изпитателен срок за катастрофа миналата година на кръстовището на ул. „Дунав“ и „Св. св. Кирил Методий“ получи днес от районния съд 24-годишният Румен Политов от Хасково. При инцидента тогава пострада 72-годишния Господин Стойчев, който е бил с временна опасност за живота. Възрастният мъж е бил изписан от болницата в стабилизирано състояние, но впоследствие се активизирали няколко заболявания. Адвокатите му предявиха граждански иск за 15 000 лева, но магистратите присъдиха обезщетение в размер на 5 500 лв.

Катастрофата стана на 5 март миналата година. Тогава БМВ-то, управлявано от Румен Политов се блъсна в джип Мицубиши. След удара немското возило се бе забило в оградата до светофара, а джипът – в ламаринена барака малко по-надолу по улицата към супермаркет „Авеню”.

Младият шофьор идвал откъм бул. „Раковски”, а джипът – откъм центъра за кв. „Куба”. Светофарите са работели на жълта мигаща светлина. С пътни знаци обаче е уредено предимството по ул. „Дунав”, по която се движело БМВ-то. Мощната немска кола ударила странично джипа, който навлязъл в кръстовището въпреки, че е без предимство.

0.57промила алкохол били установени в кръвта на младия шофьор на БМВ-то. Това е на ръба на позволеното. Румен е употребил алкохол предишната вечер, призна в съдебната зала адвокатът му, но допълни, че не алкохолът е причина за катастрофата. Виновник за инцидента е пострадалият Господин Стойчев, който е отнел предимството на немската кола.

Скоростта на БМВ-то към момента на удара е била 73 километра в час, контрират от прокуратурата. Според държавното обвинение Румен Политов е направил няколко нарушения – управлявал е след употреба на алкохол и с превишена скорост. Прокурорът напомни, че в началото на стръмния участък по ул „Дунав“ откъм „Георги Кирков“ има ограничение на скоростта до 30 километра в час.

Тодор Кръшков

Мицубишито бе отхвърлено на метри от кръстовището
Възрастният шофьор Господин Стойчев бе откаран в Бърза помощ с опасност за живота
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини