От х:

Днес в x:

Асфалтират пътя за Обредния дом, плюс още 10 хил. кв. м

Багери подкараха паветата на "Стефан Караджа"

Пълно асфалтиране на около 10 хиляди квадратни метра улици започна община Хасково. Първа в списъка бе „Стефан Караджа“ от изчислителния център до Обредния дом и пожарната. Днес работници от фирма Атастрой внимателно вадеха паветата от настилката и я подготвяха за чакълиране и асфалтиране. Премахването на част от бордюрите даде основание на хората от квартала да решат, че улицата се разширява. Според предположенията - за да бъде достъпна за автобуси. 

Улицата не се разширява, само се ремонтира и асфалтира, каза ресорния замкмет в общината Нели Станева. Началото на плановото асфалтиране било от там защото улицата била пропаднала. Скъпите павета ще бъдат съхранени и използвани за нуждите на общината-по паркове и представителни места. 

Следва асфалтиране на забатачени с години улици. Като например „Амур“ и „Еделвайс“, до новите блокчета за социално слаби, в посока бул. Раковски. Участък край Цигарената фабрика по бул. „Васил Левски“, паркинг зад Райфайзен банк, както крайно изнервящия шофорите участък от бул. България, от моста на „Васил Левски“ в посока Лебеда. 

Обществената поръчка е на стойност 240 хиляди лева без ДДС, като парите са от предвидените за капиталови разходи на общината. Работата трябва да завърши до края на лятото.

Г.Христов

Уличката излиза на "Македония" до пожарната

Паветата ще бъдат съхранени за бъдещи ремонти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини