От х:

Днес в x:

Отрязали парите за асфалт на 13 хасковски села, протест в Стамболийски

    13 села от община Хасково няма да получат пари за асфалтиране и закърпване на дупки. Това става ясно от описа с одобрените населени места, гласуван от общинските съветници при приемане на бюджета на общината за 2019 година. По този повод днес жители на Стамболийски излязоха на протест. Събралите се десетки недоволстващи бяха категорични, че разпределението на средствата не е справедливо, защото улиците в близкото до Хасково село се нуждаят от ремонт. Те обясниха, че около 90% от настилката е в окаяно състояние, включително и пътя за влизане в селото.

    "Години наред в нашето село няма инвестиции. Тук има млади хора, които трябва да ги задържим", коментира Веселина Тенева.

    Други от местните коментираха, че разпределението на парите е тенденциозно. "Управляващите си дават на техните хора пари по селата. Има наши и ваши. ДПС командва в Хасковска област", коментира Петю Петев. Той допълни, че са облагодетелствани селата с преобладаващо турско население. Даде за пример Текето, Големанци и Козлец, които получават повече от другите села. За въпросните села са гласувани по над 42 000 лева, а за Стамболийски нищо, ядосваха се местните. Пълният списък с разпределението на средствата за селата може да видите на снимките.

    Сред протестиращите беше и кметът на селото Славчо Райков, който обясни, че от 3 години в Стамболийски нищо не е асфалтирано в селото, в което живеят около 1000 човека. "Хората се дразнят от разпределението на средствата за селата, а упреците са към мен и затова решихме да направим това събрание. Трябва да им е ясно на хората, че всичко се решава от общинските съветници, а не от кмета", коментира Райков. Той допълни, че през годините е написал много докладни до кмета на община Хасково. Последната е от януари тази година, в която иска селото да бъде предвидено за отпускане на средства за асфалтиране. От администрацията в Хасково обаче отговарят, че описът за ремонти в 22 села е предложен от Комисията по бюджет и финанси, приет с решение на Общинския съвет на последното заседание през февруари. За ремонти на селата са предвидени 665 583 лева.

    Потърсен за коментар кметът на Хасково Добри Беливанов заяви, че разпределението на средствата по селата не е справедливо. Той допълни, че ще внесе докладна за следващата сесия на Общинския съвет с искане за промяна на разпределението на парите. Беливанов не беше наясно на какъв принцип е направено разпределението и затова предложи описът да се изготви след огледи по места от специалисти от отдел "Архитектура" в кметството.

    Председателят на Комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов обеща да коментира случая по-късно.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      @(
      @(нерегистриран)
      7 -26
      14:19, 5 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Кг
        Кгб
        18 -26
        14:46, 5 мар 2019
        Кой го пусна тоя брикет кмета на Стамболийски да г... Виж коментара
      • Не
        Некадърници
        30 -16
        16:30, 5 мар 2019
        Герб и Беливанов закопаха Хасково и селата, съсипаха всичко, само кавги и партийни тъпотии, нищо градивно, да се махат вдън гори
      • Писали сте коментар от Гаргов по късно-КОГА??? Или ви забрани да му звъните щото яко са се оплели.
        Това е някакъв списък със села и пари, в Бюджета има приложения не списъци. В този смисъл този списък е едно нищо , искали да са се подмажат на ДПС в случай не не им стигат гласовете за бюджета ама са си ги събрали и ДПС гласуваха против въпреки списъка
        И знаете ли колко са 15 хиляди за асфалтиране- точно две три друпки да запушат ...безумие
        Направете тая година улиците на две села ама да знаете че 20 години няма да ги пипате, догодина на други две села..с тия дупки точно не правите нищо
    • 2
      Ор
      Орфеец
      23 -8
      14:28, 5 мар 2019
      Нали и там строят джамия, не е ли от ДПС?
    • 3
      Пр
      принцесата от Монако
      44 -16
      14:29, 5 мар 2019
      Беливанов,който се явява кмет, не бил наясно на какъв принцип се прави разпределението на средствата,но смята,че разпределянето не е справедливо! По-абсурдно обяснение не съм чувала!Той на тези заседания само като неодушевен предмет ли е?Явно сте го сварили неподготвен - никой не му е написал отговорите!
      • Ст
        стамболийски
        37 -6
        16:10, 5 мар 2019
        А как да е наясно на какъв принцип се прави разпределението, като е обяснил човека, че не го е правил той. Идва един съветник председател на Бю джетна комисия рано сутрин на заседание на общинския съвет със списъкв джоба/съгласуван с Д.Добрев ,който е братовчед на жена му пък той му е кум/- вкарват предложението за гласуване и си го гласуват веднагически. Дори двамата съветници от Стамболийски които са от БСП и от ГЕРБ подкрепят това предложение и те не са усетили че са отрязали селото си от асфалт!!!??
        Питайте ги дали знаят , че са одобрили решение според което няма пари за асфалт в тяхното село!
    • 4
      Ра
      Ра
      26 -5
      15:16, 5 мар 2019
      Там кадето са отпуснати се асфалтират уличките на кметовете,дори и да са на края на селото.Войводово е пример за това ,кмета си асфалтира улицата,асфалтира и пред бившия кооп магазин,сега шивашки цех на някой негов роднина,а в същото време улицата до кметството е в укайващо състояние.Проверки няма!!!
      • 12
        123
        2 0
        13:24, 6 мар 2019
        Това е чиста подигравка с населението от страна на съответните партии. Още по голяма подигравка е, че кметът си го позволява това! Ясно е, че в днешно време името и честта на един човек /Кмет/ не струва. Важното е на него да му е добре, а как не е от значение...
      • Гр
        Гражданин
        0 0
        21:48, 6 мар 2019
        А за втората пресечка на ляво, кото се влиза от Хасково да не говорим, вече има езера по асфалта. Защото кмета е от ДПС ли ?
    • 5
      Фе
      Фея
      22 -5
      16:18, 5 мар 2019
      Ха, кметът не бил наясно. Тогава да даде обяснение този, който е наясно по какъв критерий е правено разпределението. Ама с аргументи, а не с алабализми. Да кажат имало ли е комисия, която. е правила огледи, които са съответно документирани.... и т. н. Или пак всичко е интереси, без. ясни правила, без прозрачност.
      • Hi
        Hi
        27 -9
        16:39, 5 мар 2019
        Герб се опитват да съчинят интриги пак и ванивен да Беливанов. Не са си направили сметката обаче. Сега с техните камъни по тяхната глава. Срам за съветниците от Стамболийски Николинка и Тошко, как можахте да гласувате ,,за,,?
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      14 -5
      19:26, 5 мар 2019
      Добре че построиха кучкарника -
      След Революцита Дидко Форукомеца и Таня Захариева в обща клетка на диета :))
      .... АГеорги Иванов в съседната :))
    • 7
      Ле
      Левски
      9 -4
      20:26, 5 мар 2019
      славчоо калайджия такъв ела и ти в ДПС и теб щете асфалтираме
    • 8
      На
      Надя
      2 -1
      01:23, 6 мар 2019
      Хахаха
    • 9
      На
      Надя
      18 0
      01:35, 6 мар 2019
      Нито когато беше Георги Иванов, нито когато е Беливанов няма пари за с. Стамболийски. Жалко хубаво село, но с тъп Вожд. 20 години е кмет и хората пак го избират, щом го избирате си мълчете. Не знае как да потърси и вземе една стотинка от управляващи,гледа само неговия си джоб. Какви улици, какви дупки нали джамията лъска, на 50 турци джамия за какво им е живеят на 5 км. от Хасково. Слабо управление на циганчето.
    • 10
      Къ
      Към Хасково нет
      7 -2
      09:15, 6 мар 2019
      Хасково нет защо не критикувате сегашно управление/неуправление?За Георги Иванов критиките ви бяха доста открити,а сега всяка статия е в оправдателен режим,със смекчаване?!?Нима сте доволни от община Хасково?Сигурни ли сте,че живеем в една и съща община?Помня какъв образ се опитахте да докарате в началото на мандата на Беливанов,помните ли,че имахте статия как добрия човек от народа си вкарва сам дървата?!?Сега сте доста снизходителни към почти всички ситуации,всяка една статия завършва с някакво оправдание,оправдание за какво,че града потъва,а градове като Димитровград и Харманли цъфтят?!?
    • 11
      А.
      А.м.
      9 -1
      09:29, 6 мар 2019
      Големанци и Долно Големанци с най голям бюджет. Кажете сега че, фесовските села не са с приоритет. Гадните пачи с чалми ще се разхождат по асфалтови улици а ние ще падаме от една дупка в друга.
    • 12
      До
      До ам
      1 -3
      10:51, 6 мар 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

    Още новини

    Последни новини