От х:

Днес в x:

10 °C

Нова акция за бездомни кучета, но хората все още не усещат ефекта

34 животни са минали през Кучешкия приют в Хасково през февруари, където са обезпаразитени и маркирани, показва статистиката на звеното.

Приютът за близо 50 хил.лв. беше отворен в края на януари. Все още обаче ефектът от работата му не се усеща  от гражданите. Според анкетата на Haskovo.net, която няма представителен характер, но е показателна за обществените нагласи, очевидно проблемът продължава да стои на дневен ред.

От 456 гласували в допитването на сайта „Усещате ли ефект от работата на кучешкия приют в Хасково?“, 401 души или 87,9 % са отговорили, че навсякъде из града бродят бездомни кучета, които се спускат на минувачите.

55 души или 12,1 % в анкетата все пак признават, че маркираните кучета вече очевидно са повече.

И днес служителите на приюта участваха в акции по залавянето на безстопанствени четириноги по сигнал на граждани. По информация от общината ловът на кучета, които трябва да бъдат обезпаразитени и кастрирани е минал в района на социалните жилища на улица „Г. Кирков“ и до Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Постъпилите сигнали са за пет бездомни кучета, които тормозят местните.

В момента в общинския приют, който е с капацитет от 10 клетки, седем са запълнени. Две от кучетата ще бъдат пуснати днес след кастрация.

След като бъдат обработени четириногите се връщат  на мястото, на което са уловени. Местоположението обаче се променя, ако то е пред болница, поликлиника, училище или детска градина.

  Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  См
  смях в залата
  40 -3
  16:05, 5 мар 2019
  Пълен смях!!!!
 • 2
  Ас
  Астон Мартин
  43 -18
  17:15, 5 мар 2019
  Пълен цирк!Тия кучета хапят хората,не ги е.ът!!!Сега ги кастрирали!Еми те кучетата живеят по 15 години.Чак тогава ли ще спре да хапе това куче!Толкова ли не се сещате,че трябва да се ефтанизират.Инжекцията и айде.
  • Ма
   Маринова
   3 -10
   03:34, 6 мар 2019
   Това са пълни необмислени глупости. Куче което се... Виж коментара
 • 3
  Астон извинявай ама не мислиш европейски Мама Меркел и татко Юнкер не дават и косъм да падне от кучешките главиа ти говориш за евтаназия Къде са ти евроатлантическите ценности
 • 4
  Ка
  Кауните на полето
  11 -24
  17:44, 5 мар 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ти
   Тиквите в избата
   33 -8
   18:51, 5 мар 2019
   Ами вземи хващай джунглата и си живей там!Аман от злобни и човеконенавистни елементи.Преди два месеца едва си спасих детето от тая глутница пред Билла.Вие си мислите,че сте много добри и хуманни,защото обичате животните повече от хората.Тука не става въпрос за омраза към кучетата,а за едно адекватно отстраняване на проблема.
 • 5
  Gg
  gg
  24 -2
  19:15, 5 мар 2019
  Един виц по темата:
  Една баба се обажда по телефона до кучешкия приют:
  - В нашата махала има много кучета и много ни е страх от тях.
  Дежурният в приюта й отговаря;
  - Не се притеснявай , бабо , всички кучета са кастрирани и са с чип на ухото.
  - Аз не се притеснявам, че ще ме изнасилят, а че ще ме ухапят.
  • Ке
   Кенанския Маймун
   12 -4
   20:10, 5 мар 2019
   А ако хвърлят всяка седмица по една мутра или бей на лъва и вълците ,
   Зоокъта може да е на самоиздръжка :))
 • 6
  Ko
  Koлю
  20 -3
  20:36, 5 мар 2019
  Решаваме проблема като връщаме кучетата обратно от където са заловени - извратена перверзна логика. Крайно време е да се промени закона.
 • 7
  12
  123
  18 -2
  22:50, 5 мар 2019
  Вие луди ли сте какво връщане на същото място ? Каква полза от това което вършите кога мислите ще има ефект? С изключение на фирмата която ги кастрира тя има полза.Пишете каква е цената за брой куче. Къде в Европата при тези джендъри се видели куче на улицата? Няма нито едно и няма да има. Там ги държат 15 дни и ако някой не ги вземе ги приспиват. Кучето не е животно което може да живее само в природата.Винаги търси хора и се върти около тях. така че или има стопанин или няма куче.
  • Ма
   Маринова
   2 -8
   03:44, 6 мар 2019
   Защо говориш глупости 123.Ти кога излиза, опитвал... Виж коментара
 • 8
  Ге
  Георги
  4 -7
  08:55, 6 мар 2019
  Как така все вас ви хапят ???? Все към вас са агресивни???? Защо нито едно куче не ме е ухапало а се грижа за доста
  • Пе
   Пеьо
   3 -1
   11:54, 6 мар 2019
   Има време булка, ще дойде Спасов ден!
 • 9
  Ак
  Акота от домашните любимци
  10 -2
  10:04, 6 мар 2019
  Проблема с бездомните е кучета е налице. Проблем има и с домашните кучета. Много им е драго на собствениците им сутрин да ги разходят по парковете за ХОРА и да акът и пишкат животинките им. Проблема идва за родителите, където също искат да оставят децата да си играят, но се връщат оакани от сборището на урина и акота от милите стопани, които оставят "следи". Кената и всички паркве са ОСРА*И от Вас! И аз плащам данъци, да взема да С*ЕРА пред вашата врата тогава! Съобразявайте СЕ!
  • Ав
   Авицена
   1 -2
   18:18, 6 мар 2019
   Айде тихо там
 • 10
  Хх
  Хха
  2 0
  08:29, 7 мар 2019
  Проблемът винаги ще го има защото такива измислени приюти и организацийки дето уж защитават животните лапат парички и ако ги няма кучетата и тях няма да ги има. Те за тва е целата работа.

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020

Случаен виц

Последни новини