От х:

Днес в x:

Отрязали парите за асфалт на 13 хасковски села, протест в Стамболийски

  13 села от община Хасково няма да получат пари за асфалтиране и закърпване на дупки. Това става ясно от описа с одобрените населени места, гласуван от общинските съветници при приемане на бюджета на общината за 2019 година. По този повод днес жители на Стамболийски излязоха на протест. Събралите се десетки недоволстващи бяха категорични, че разпределението на средствата не е справедливо, защото улиците в близкото до Хасково село се нуждаят от ремонт. Те обясниха, че около 90% от настилката е в окаяно състояние, включително и пътя за влизане в селото.

  "Години наред в нашето село няма инвестиции. Тук има млади хора, които трябва да ги задържим", коментира Веселина Тенева.

  Други от местните коментираха, че разпределението на парите е тенденциозно. "Управляващите си дават на техните хора пари по селата. Има наши и ваши. ДПС командва в Хасковска област", коментира Петю Петев. Той допълни, че са облагодетелствани селата с преобладаващо турско население. Даде за пример Текето, Големанци и Козлец, които получават повече от другите села. За въпросните села са гласувани по над 42 000 лева, а за Стамболийски нищо, ядосваха се местните. Пълният списък с разпределението на средствата за селата може да видите на снимките.

  Сред протестиращите беше и кметът на селото Славчо Райков, който обясни, че от 3 години в Стамболийски нищо не е асфалтирано в селото, в което живеят около 1000 човека. "Хората се дразнят от разпределението на средствата за селата, а упреците са към мен и затова решихме да направим това събрание. Трябва да им е ясно на хората, че всичко се решава от общинските съветници, а не от кмета", коментира Райков. Той допълни, че през годините е написал много докладни до кмета на община Хасково. Последната е от януари тази година, в която иска селото да бъде предвидено за отпускане на средства за асфалтиране. От администрацията в Хасково обаче отговарят, че описът за ремонти в 22 села е предложен от Комисията по бюджет и финанси, приет с решение на Общинския съвет на последното заседание през февруари. За ремонти на селата са предвидени 665 583 лева.

  Потърсен за коментар кметът на Хасково Добри Беливанов заяви, че разпределението на средствата по селата не е справедливо. Той допълни, че ще внесе докладна за следващата сесия на Общинския съвет с искане за промяна на разпределението на парите. Беливанов не беше наясно на какъв принцип е направено разпределението и затова предложи описът да се изготви след огледи по места от специалисти от отдел "Архитектура" в кметството.

  Председателят на Комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов обеща да коментира случая по-късно.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   @(
   @(нерегистриран)
   7 -26
   14:19, 5 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Кг
    Кгб
    18 -26
    14:46, 5 мар 2019
    Кой го пусна тоя брикет кмета на Стамболийски да г... Виж коментара
   • Не
    Некадърници
    30 -16
    16:30, 5 мар 2019
    Герб и Беливанов закопаха Хасково и селата, съсипаха всичко, само кавги и партийни тъпотии, нищо градивно, да се махат вдън гори
   • Писали сте коментар от Гаргов по късно-КОГА??? Или ви забрани да му звъните щото яко са се оплели.
    Това е някакъв списък със села и пари, в Бюджета има приложения не списъци. В този смисъл този списък е едно нищо , искали да са се подмажат на ДПС в случай не не им стигат гласовете за бюджета ама са си ги събрали и ДПС гласуваха против въпреки списъка
    И знаете ли колко са 15 хиляди за асфалтиране- точно две три друпки да запушат ...безумие
    Направете тая година улиците на две села ама да знаете че 20 години няма да ги пипате, догодина на други две села..с тия дупки точно не правите нищо
  • 2
   Ор
   Орфеец
   23 -8
   14:28, 5 мар 2019
   Нали и там строят джамия, не е ли от ДПС?
  • 3
   Пр
   принцесата от Монако
   44 -16
   14:29, 5 мар 2019
   Беливанов,който се явява кмет, не бил наясно на какъв принцип се прави разпределението на средствата,но смята,че разпределянето не е справедливо! По-абсурдно обяснение не съм чувала!Той на тези заседания само като неодушевен предмет ли е?Явно сте го сварили неподготвен - никой не му е написал отговорите!
   • Ст
    стамболийски
    37 -6
    16:10, 5 мар 2019
    А как да е наясно на какъв принцип се прави разпределението, като е обяснил човека, че не го е правил той. Идва един съветник председател на Бю джетна комисия рано сутрин на заседание на общинския съвет със списъкв джоба/съгласуван с Д.Добрев ,който е братовчед на жена му пък той му е кум/- вкарват предложението за гласуване и си го гласуват веднагически. Дори двамата съветници от Стамболийски които са от БСП и от ГЕРБ подкрепят това предложение и те не са усетили че са отрязали селото си от асфалт!!!??
    Питайте ги дали знаят , че са одобрили решение според което няма пари за асфалт в тяхното село!
  • 4
   Ра
   Ра
   26 -5
   15:16, 5 мар 2019
   Там кадето са отпуснати се асфалтират уличките на кметовете,дори и да са на края на селото.Войводово е пример за това ,кмета си асфалтира улицата,асфалтира и пред бившия кооп магазин,сега шивашки цех на някой негов роднина,а в същото време улицата до кметството е в укайващо състояние.Проверки няма!!!
   • 12
    123
    2 0
    13:24, 6 мар 2019
    Това е чиста подигравка с населението от страна на съответните партии. Още по голяма подигравка е, че кметът си го позволява това! Ясно е, че в днешно време името и честта на един човек /Кмет/ не струва. Важното е на него да му е добре, а как не е от значение...
   • Гр
    Гражданин
    0 0
    21:48, 6 мар 2019
    А за втората пресечка на ляво, кото се влиза от Хасково да не говорим, вече има езера по асфалта. Защото кмета е от ДПС ли ?
  • 5
   Фе
   Фея
   22 -5
   16:18, 5 мар 2019
   Ха, кметът не бил наясно. Тогава да даде обяснение този, който е наясно по какъв критерий е правено разпределението. Ама с аргументи, а не с алабализми. Да кажат имало ли е комисия, която. е правила огледи, които са съответно документирани.... и т. н. Или пак всичко е интереси, без. ясни правила, без прозрачност.
   • Hi
    Hi
    27 -9
    16:39, 5 мар 2019
    Герб се опитват да съчинят интриги пак и ванивен да Беливанов. Не са си направили сметката обаче. Сега с техните камъни по тяхната глава. Срам за съветниците от Стамболийски Николинка и Тошко, как можахте да гласувате ,,за,,?
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   14 -5
   19:26, 5 мар 2019
   Добре че построиха кучкарника -
   След Революцита Дидко Форукомеца и Таня Захариева в обща клетка на диета :))
   .... АГеорги Иванов в съседната :))
  • 7
   Ле
   Левски
   9 -4
   20:26, 5 мар 2019
   славчоо калайджия такъв ела и ти в ДПС и теб щете асфалтираме
  • 8
   На
   Надя
   2 -1
   01:23, 6 мар 2019
   Хахаха
  • 9
   На
   Надя
   18 0
   01:35, 6 мар 2019
   Нито когато беше Георги Иванов, нито когато е Беливанов няма пари за с. Стамболийски. Жалко хубаво село, но с тъп Вожд. 20 години е кмет и хората пак го избират, щом го избирате си мълчете. Не знае как да потърси и вземе една стотинка от управляващи,гледа само неговия си джоб. Какви улици, какви дупки нали джамията лъска, на 50 турци джамия за какво им е живеят на 5 км. от Хасково. Слабо управление на циганчето.
  • 10
   Къ
   Към Хасково нет
   7 -2
   09:15, 6 мар 2019
   Хасково нет защо не критикувате сегашно управление/неуправление?За Георги Иванов критиките ви бяха доста открити,а сега всяка статия е в оправдателен режим,със смекчаване?!?Нима сте доволни от община Хасково?Сигурни ли сте,че живеем в една и съща община?Помня какъв образ се опитахте да докарате в началото на мандата на Беливанов,помните ли,че имахте статия как добрия човек от народа си вкарва сам дървата?!?Сега сте доста снизходителни към почти всички ситуации,всяка една статия завършва с някакво оправдание,оправдание за какво,че града потъва,а градове като Димитровград и Харманли цъфтят?!?
  • 11
   А.
   А.м.
   9 -1
   09:29, 6 мар 2019
   Големанци и Долно Големанци с най голям бюджет. Кажете сега че, фесовските села не са с приоритет. Гадните пачи с чалми ще се разхождат по асфалтови улици а ние ще падаме от една дупка в друга.
  • 12
   До
   До ам
   1 -3
   10:51, 6 мар 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 15.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  15.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  15.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  15.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  15.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  15.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  15.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  15.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  15.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  15.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  15.09.2019
  Последни новини