От х:

Днес в x:

Асфалтиране в снега? Може, може (видео)

Скандален случай от Велинград с полагане на асфалт по време на обилен снеговалеж бе публикуван във Фейсбук групата "Велинградчани за Велинград". Авторите на видеоклипа, които са местни жители, изразяват съмнение дали ремонтът ще е качествен и дали отново данъкоплатците ще трябва да връщат пари на Европа заради чужди грешки.

Преки свидетели стават десетки жители на велинградския квартал "Каменница", чиято улица пред домовете им в момента се ремонтира. Трасето свързва входа на града с квартала и през него минава огромен поток от автомобили. Според жителите строителната фирма полага асфалта, без да спазва технологичните изисквания.

Строителната фирма, която извършва ремонта на улиците във Велинград, наскоро стана популярна със скандалното асфалтиране на участък от магистрала "Тракия", за който депутати от БСП казаха, че настилката там е направена като юфка. Собственикът на компанията Юлиян Инджов твърди, че ремонт на пътя по време на снеговалеж не е прецедент и не вижда проблем в това.

"Допустимо е, но не трябва да бъде практика. В случая трябваше да изберем дали да оставим хората да газят калта още 6 месеца или да поемем риска да положим асфалта в по-лоши метеорологични условия", коментира пред Нова телевизия Инджов. Той уверява, че гаранцията, която дава за този асфакт е двойно по-дълга - не 8, както е по гаранционен срок, а "повече от 15 години".

Ремонтът на три улици във Велинград се прави с пари от Европа - 2,6 милиона лева. Общината, която е възложител на поръчката, няма да санкционира фирмата, защото не смята, че има нарушения.

От фирмата, извършваща надзора, заявиха, че няма проблем с основата, но въпреки това ще направят допълнителна проверка, за да установят дали положеният вече асфалт отговаря на техническите изисквания. Най-големият страх на хората е след месеци на асфалта да не цъфнат дупки.

По-късно в ефира на Нова телевизия председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инженер Светослав Глосов увери, че не съществува проблем при полагане на асфалт върху влажна повърхност, защото той е с висока температура. Според него всяка една пътна лаборатория може да установи дали има проблем. "Ще бъдат направени проверки", добави той.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини