От х:

Днес в x:

Асфалтът за Кърджалийска отиде на "Пещера", ремонтират още 3 булеварда

    Започна асфалтиране на хасковската улица „Пещера“, намираща се в края на хасковския квартал "Хисаря". Преди около близо месец живеещите там излязоха на протест заради липсата на асфалт и канализация. Недоволстващите дори влязоха и на последното заседание на Общинския съвет в Хасково в края на февруари.

    С трошен камък и асфалт ще бъдат обновени около 400 метра от улицата, голяма част от която е бивша вилна зона. Други близо 400 метра ще бъдат чакълирани.

    Стартиралите ремонтни дейности там истински зарадваха хората. "Чудото стана", радостно заяви Андрей Синапов, който беше сред активно протестиращите през миналия месец. Допълни, че след като приключат дейностите, той и съседите му ще дадат курбан.

    Неговият съсед Айдън Кирим също се радваше на започналия ремонт. "Сега ще живеем по-добре, защото преди беше кално или прашно", коментираше мъжът.

    По предварителни изчисления асфалтирането там ще е за около 100 000 лева. Ще бъде ремонтирана и съседната улица "Етрополе". Изпълнител на дейностите е хасковската фирма "Евро път 2005", с която община Хасково е сключила договор в края на миналата година, обясниха от кметството.
    От общинската администрация поясниха, че парите са били предвидени за частичен ремонт на булевард "Освобождение" /Кърджалийска/. Промяната се наложила заради това, че от ВиК-Хасково са отложили полагането на нов водопровод там. Специалистите преценили, че ако асфалтират булеварда в сегашния вид, тежката техника ще се спука тръбите при вибрациите.

    Договорът с фирмата-изпълнител е на обща стойност 700 000 лева, с които ще бъдат частично ремонтирани още булевардите "България", "Съединение" и "Раковски". Днес започна ремонт на "България", в участъка от булевард "Васил Левски" до бул. "Стефан Стамболов".

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ив
      Иван
      28 -6
      13:47, 18 мар 2019
      Кмете,кмете ...ще останеш в историята на града с това ,че си единственият който нищо не направи в града .Като започнем да говорим за асфалтиране ще ти посоча някой по-важни артерии на града ..Отсечката от СБА посока кръговото на кв.Орфей е в плачевно състояние и в двете посоки а това е входа на града ама за тебе няма значение ,Кърджалийска да не говорим на какво прилича,Илинден в посока Кърджалийска и там е доста зле пътното платно
      • По
        Порчо
        10 -5
        15:09, 18 мар 2019
        А отсечката от Капитан Петко до цигарената?
      • Ст
        Стоян
        6 -2
        17:24, 18 мар 2019
        Атанас Василев е направил повече ли ? А и по долу в коментарите е посочено какво и що по повод кмета и мнозинството в общинския съвет .
    • 2
      Др
      Драган
      40 -12
      13:56, 18 мар 2019
      Нека припомним - кметът е от ГЕРБ. И Общинския съвет , също на ГЕРБ , го бламира през цялото време , независимо от причините. Есента на кметските избори пак си помислете за кое теле да гласувате.
    • 3
      3l
      3L4D4
      17 -7
      14:25, 18 мар 2019
      В Болярово кога ? Калъфи.
    • 4
      Ро
      Росен
      26 -3
      14:37, 18 мар 2019
      Всичкото хубаво ама от зад напред!
      Преди асфалтирането да бяха оправили канализациите
      • По
        Порчо
        25 -4
        15:12, 18 мар 2019
        Те сега асфалтират, за да могат после с кеф да го разкопаят!
    • 5
      Ив
      иван
      15 -13
      15:14, 18 мар 2019
      Драгане ...,как да не го бламираш този човек еми той няма едно нормално действие .Ти виждаш ли някаква логика в тези негови действия които нямат логично обяснение ???То няма улица която да е наред в града !?!?!?А доста пари му дадоха и той какво направи с тях .....До Парк Хотел Европа пътя и до базата на Монолит пътя ,еднотипно както сега ...Много е зле
    • 6
      Ха
      Хасковлия
      14 -2
      16:09, 18 мар 2019
      Ако видите в какво състояние е ул. "Клисура" зад 33 блок на ж.к. "Бадема" бихте се хванали за главата. Въпреки, че не живея там доста често ми се налага да минавам с 3 годишната ми дъщеря по тази улица, защото е най-прекия път към детската градина, която е в близост. Колкото и да не ви се вярва, живущите там също са хора... на всичкото отгоре плащат и данъци. Направих си труда да изпратя снимков материал до редакцията на Хасково.Нет, които за разлика от мен, не си направиха труда да отразят по никакъв начин тази "новина". Слагам думата новина в кавички, понеже това за българина вече не е никаква новина, а ежедневие.
    • 7
      Az
      az
      3 -2
      18:37, 18 мар 2019
      хайде на изборите
    • 8
      Ас
      асковлия
      9 -4
      20:07, 18 мар 2019
      Хайде пак гласувайте за ГРОБ.
    • 9
      По
      потърпевш
      22 -1
      21:26, 18 мар 2019
      Днес за първи път си изведох бебето,налагаше се консултация с педиатър.Изминах доста път,в мъки,провирания между паркирали на тротоара коли,разбити тротоари.Идвам от столицата,не очаквах в Хасково такова лошо състояние на тротоарите,такова безразборно паркиране.Беше ад за мен и детето ми.Имате прекрасни паркове,но как да стигна до тях,като навсякъде има спрели коли-кой на тротоара,кой на пътя е спрял.Никой не спазва знаците,може би тук няма глоби,няма органи,които да следят за това.
      Сега като чета как полагат асфалт без да е направена канализация,ми стана интересно,че доста от коментарите са основателни,град без началници,град без контролни органи.И как я мислят тези люде ,тези градоначалници-едни избори,едни пари и след тях погром.Не бива така,осъзнайте се,в 21 век живеем.А и водата ви е много скъпа,въпреки урана и че не става и за пиене?!Дали промишлената вода не е по-евтина,за мен хасковската вода е промишлена,не питейна?!
      Хора,защо не си търсите правата,вие за стачки *************?Докога ще търпите всички тия своеволия на управляващите?
      • По
        Порчо
        13 -1
        23:35, 18 мар 2019
        Ами те тези дето излизат да стачкуват и протестират ги описват надлежно, пускат им предупредителни протоколи, глобяват ги и ги съдят. Очаква се да ги застрелват или обесват. Предварително. Демокрация по български. Под "вещото" и стабилно управление на Вожда Тиква.
        А вижте какво правят младите в "недемократична" Сърбия!
    • 10
      To
      Tonich
      5 -1
      08:24, 19 мар 2019
      Бул. Освобождение между двата моста прилича на бомбандиран, кръпка до кръпка, дупка до дупка, същото е и на бул Илинден....
      Ало кмете, герберасти, докога ще лъжете този народ ????
    • 11
      Гр
      гражданин на хюстън
      6 -1
      09:01, 19 мар 2019
      Нали зам.кмета им е съетносник,как няма да им асфалтира улиците.Другите улици да стоят с дупките и ямите като кратери.Той ги води под строй на сесия на Общ.съвет и на избори.Електората е по-важен от главните транспортни артерии на града.По хитри и по-големи тарикати и нагаждачи от помаците нема.Българите кучета да ги хапят,по дупки да карат и трошат колите си.В кучкарника са назначени само негови хора,3 месеца работа нямаха,но,заплати получаваха.Дядо Добри е безгласна буква,отдавна е абдикирал.Помака дърпа конците ,беси ,коли и какво ли не.Пак той уреди сина на Г.Иванов да асфалтира въпросните улици.
    • 12
      Тт
      ТТ
      4 -2
      09:37, 19 мар 2019
      Както писах и в инфото, тези 400 м. ще са с чакъл,защото не са в чертите на града!
      БИВША ВИЛНА ЗОНА! Моля, каква бивша? Тя и сега си е вилна зона.Ако не беше вилна, щеше да е асфалтирана.В чертите на града е само за данъците.Така е и с всички вилни зони край Хасково.Решение на общински съвет от времето и по предложение на Г.Иванов.Събират се големите налози, а инфраструктура НУЛА!
      Хайде хора, какво чакате! Питайте МРРБ има ли одобрен такъв план, вилните зони да са в чертите на града.Те трябва да го одобрят и да отпуснат средства за инфраструктурата.Тогава да събират високите данъци.
      • Jo
        John
        2 -2
        10:24, 19 мар 2019
        строиш в полето, а искаш лукс като в центъра, е такива нагли "граждани" направо са се циганизирали...
    • 13
      Ке
      Кенанския Маймун
      2 0
      10:39, 19 мар 2019
      А с водата кво стана ?
      ...
      ГРОБ , Къпани ли ще ви води Кауните на изборите или пак ще
      миришете като бездомни кучета :))
    • 14
      Тт
      ТТ
      0 0
      11:37, 19 мар 2019
      ******* си ти John!Тези строежи са с разрешително за строителство. Защо са разрешили?Преди доста години не беше разрешено строителство извън регулация повече от 30 кв.м. ли беше, не си спомням или 40 кв.м. Щом са дали разрешение за строителство,трябва да има причина.Нека я обяснят!
      Щом е в полето защо събират данъци като в центъра? Чакаме още едно обяснение!
    • 15
      Съ
      Сър Пичук
      0 0
      12:51, 19 мар 2019
      За асфалта сега разбрахме къде отива, но за парите отдавна знаем че отиват в ГЕРБ.
    • 16
      Ай
      Айнур
      0 0
      10:04, 31 мар 2019
      Аз съм на 200 метра от последния блок на Бадема уж сме в регулация а няма канализация асфалт контейнери за смет а плащам данък 400 лв .РЗП 85 кв.

    Още новини

    Последни новини