От х:

Днес в x:

Футболът по-евтин от баскетбола, играчите ще ритат за 400 лв на месец

Футболистите ще ритат за минимални пари

Футболистите на бъдещият участник във В група „Хасково“ 2 ще защитават футболната чест на града ни срещу 400 лв на месец. Това е видно от предложения бюджет от президента на клуба Митко Ламбов. В графата заплати, са отбелязани 6000 хил лева месечно за 15 състезатели. Сумата е изключително скромна дори и за стандартите на В група и показва, че представителния отбор на града ще разчита главно на собствени кадри. Иначе общият бюджет за заплати е 122 хиляди лева, като в тях се включват и възнагражденията на администратор, счетоводител, изпълнителен директор, 7 треньори плюс 1 масажист. Заплатите са повече от половината годишен бюджет на футбола-239 хиляди лева. 

Идния петък, Ламбов ще иска от общинския съвет да гласува 30 % от издръжката на клуба, да се поеме от общината. Това прави около 70 бона. Подобно предложение издигна и ръководството на създаващия се женски баскетболен отбор на града. Обс изпълни изискванията им на сесията си от миналия месец.

Беглото сравнение между двата спорта показва че футболистите са изключително скромни в исканията си. Бюджетът на баскетбола е колкото техния /238 400 лв/, като заложените заплати за състезателките са по 1 500-2000 лв.  Женският представителен отбор ще играе в А баскетболна група и ще бъде воден от хирурга Георги Гелов и бившия баскетболист Станислав Станков. Сезонът на баскетболистите обаче е 5 месеца, а на футболът – 9. А царят на спортове е доказано по-скъп спорт, дори и в по-ниските дивизии. 

Така например в бюджета на „Хасково 2“ е включена издръжката на 150 деца, които ще формират детско-юношеските гарнитури на клуба, които са задължителни за В група. В селските групи можеше да се рита само с мъжки отбори. 

Заложени са летен и зимен лагер, като средствата са изключително скромни-по 10 хиляди лева. Куриозното е, че съдийските такси са повече и от двата лагера-20 хиляди и 800 лв. „Нямаме нищо против да правим отбор за Б група, но нали виждате за какви пари става въпрос. Ако обществото иска футбол, трябва да помогне“ заключи Ламбов. 

Ламбов вече е осигурил 100 хил лева за издръжка на тима си. Отделно, управителния съвет на клуба се е ангажирал да осигури още 40-50 хиляди лева. Това са пари дадени от хасковски фирми, допълни Митко Ламбов, но отказа да назове името на спонсорите.

Г.Христов

Президентът Ламбов вече е открил 150 бона за отбора си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини