От х:

Днес в x:

Езиковата разтопи Цецка Цачева и хасковските депутати

Езиковата щурмува парламента

Ученици от хасковската Езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ очароваха председателят на парламента Цецка Цачева, като и подариха авторски картини от последната им изложба. Хасковлии се запознаха с творбите на учениците във вторник в галерия „Атанас Шаренков“.

За Цачева имало специално платно нарисувана от Лилиан Щерева от 11 В клас. Авторска картина на Димяна Гочева от 9 В клас пък бе подарена на хасковската група депутати, за спомен от престоя им там. От своя страна, народните избраници са развели децата из парламента и ги запознали с работата на парламентарните комисии.

Това е част от идеята на гимназията – обучението по гражданско образование да се „изнесе“ в институциите на представителната власт, да се запознаят учениците в тяхната работа, с механизмите на контрол на властта и възможностите на парламентарната демокрация.

Гражданското образование е по проект „УСПЕХ” НА МОМН. По дейностите в проекта са посетени и обекти свързани с тематичния график на клубовете „ ПРИЛОЖНА МАТЕМАТИКА”, „ ЕТНОГРАФИЯ” И „ АРХЕОЛОГИЯ” - ректората на СУ „Климент Охридски“, Храм-паметника „Александър Невски“, Народния театър „Иван Вазов“ и др.

Г.Христов

За спомен с Цецка Цачева
Цецка се разтопи от подаръка
После поразсъждава какво е това
Румен Данев прие картината за хасковските депутати
На разходка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини