От х:

Днес в x:

Код “Червено”за хасковско. Чакат ново заливане на Харманли

Харманли от 6-ти февруари

Областният управител на Хасково Ирена Узунова издаде заповед за спешни и координирани превантивни мерки до държавните институции и кметовете на общини в област Хасково, във връзка с обявения от МОСВ код „Червено“, заради продължаващите дъждове в региона.

По терминологията на спасителните служби, код “Червено” означава, че:

 „  времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки" 

Предупреждението на Министерството на околната среда и водите за предстоящо повишение на нивата на реките Марица и Тунджа през уикенда. Сред набелязаните мерки са проверка на оповестителните системи, денонощно наблюдение на нивата на реките в критичните точки, спешна проверка и информация за състоянието на потенциално опасните язовири в областта.

Критичната точка продължава да е община Харманли. Освен р. Олу Дере, която на 6-ти февруари потопи половината град, в непосредствена близост е р. Марица по която се очаква висока вълна през събота и неделя. Повече за новия риск от заливане на града и общината, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини