От х:

Днес в x:

Хора с лимузини – най-големите длъжници на вода

Златко Марчев

Най-големите длъжници на ВиК са имотни хора и нямат нищо общо с ромите. Това показват междинните резултати от стартиралата кампания на ВиК за събиране, включително и по-съдебен път, на стари задължения към водното дружество. 

Фирма Европът 2005, спрягана за близка до общинският съветник Златко Марчев, е шампион по задължения-32 хиляди лева неплатени сметки за вода. Любопитното е, че фирмата върти бизнес за милиони включително и по 10-милионният проект за реконструкция на пешеходната среда на Хасково. Марчев пък бе кандидат за кмет на Хасково на изборите през октомври миналата година. 

Дотогава пък бе кмет Наско Колешев. „Управителят“ на село Книжовник натрупал 3754 лв сметки. Проверката на водните установили, че има отклонение от водопровода към кметството, към чешмичка за обществено ползване. На това отклонение е нямало поставен водомер. Така, електоратът години наред пиел безплатна вода. Колешев не потърси благодарността му и се кандидатира за кмет на Маджарово. Там загуби. Дългът му за вода обаче е към кметството и ще трябва да бъде плащан от наследника му. 

Само тези две сметки формират задължение от 35 хиляди 754 лв. По груби изчисления, това е водата на 1800 четиричленни семейства със средно месечен разход 8-10 кубика вода. 

Сумата изглежда още по внушителна на фона на задълженията на общините. Администрациите на Стамболово и Харманли например имат неплатени сметки от съответно 2 500 и 2 200 лв за вода. Любимец е №1 с 6 800 лв заради което са вкарани в съда. Община Хасково излиза че е отличник. Задълженията на нашата администрация са ....90 лв. 

21 физически лица са доказани крадци на вода, с открити незаконни присъединявания. На тях е наложена административна глоба от 4 до 9 хиляди лева, в зависимост от цолажа на откритите незаконни връзки. 

38 са длъжниците с неплатени задължения от над 2 000 лв. Мнозинството от тях са от Хасково. 

От ВиК обещаха в края на месеца окончателни поименни списъци на крадците и длъжниците на вода, които ще включват както физически, така и юридически/фирми/ лица. 

Г.Христов

Наско Колешев
Като кмет на Книжовник, Наско Колеше демонстрираше добро благосъстояние-личната му кола бе Джип Хюндай
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини