От х:

Днес в x:

Фиат на газ изгоря в движение на кръстовището до ДНА

Колата пламнала на средата на пътя

Фиат с газова уредба се запали в движение, докато приближавал кръстовището на бул. Съединение и ул. Булаир, до ДНА. Колата първо гръмнала, после пламнала, разказват очевидци от близката стоянка за таксита. Именно таксиджиите първи се впуснали да помагат за гасенето на пушещата „Панда“. В този момент от нея излязъл шофьорът и Живко Желев и завикал, че колата е на газ. Някои все пак не се стреснали и тръгнали с пожарогасителите, понеже огънят извирал откъм двигателя, а газовата бутилка била под задната броня. Минути по късно пристигнала пожарна, която светкавично загасила пламъците. Огънят така и не стигнал до бутилката, но целия преден отсек на колата е изгорял. Заключението на огнеборците е късо съединение, породено вероятно от техническа неизправност.

Шофьорът Живко Желев бе крайно неразговорлив. По думите на зяпачи, с него пътувал и жена. Дама на средна възраст, наистина стоеше отстрани, видимо шокирана от преживяното и си отвори устата само за да се развика на журналистите да не снимат, понеже нямало „нищо интересно“. Дамата пърхаше като птица-майка около стоварени на земята кашони с очевидно важна документация. Кашоните бяха незасегнати и видимо по-учтиви.

Фиата бил с полупълна 18 литрова газова бутилка, уточни пред пожарникарите шофьора. Любопитното бе, че никъде по колата не се виждаше задължителния стикер за наличие на газова уредба.

Г.Христов

Резултатът е видим
Шофьорът Живко Желев оглежда щетите
После отказа коментар
За известно време, движението по бул. "Съединение" бе затруднено
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини