От х:

Днес в x:

Нов живот за нещо непотребно

Баба Пенка Аргирова твори красова от непотребни неща

80-годишната Пена Аргирова от Минерални Бани измисли уникален начин да вдъхне живот на непотребните вече найлонови торбички. От излишните вече аксесоари към покупките, Боба Пена плете украси – ковьорчета за стени, Пижо и Пенда, слънца, мартенички, животинки, покривки за маса и др. Преди две години видяла по телевизията как се правят неща от битови отпадъци, сред които и торбички. Имала няколко цветни найлонови торбички в къщи. Решила да ги нареже на лентички и да ги изплете, все едно това са конци. Плетяла бавничко, на една кука, колкото да убива времето. Резултатът обаче я изумил.

Внучето и видяло изплетената кошничка и я поискало за подарък. Дъщеря и също се запалила, както и синовете и. От изплетените неща се получавали оригинални подаръци.

Пена се вдъхновила, че е полезна на младите и почнала да плете още, и още. Започнала да прави все по-сложни неща. Дори направила ресни с цветни панделки за вратата в къщата си. Сега хора от семейството и роднини събират цветни торбички. Носят ги на баба Пенка с различни поръчки. Мнозина се опитват да и подражават, но специално в Минерални бани, само на нея и идело „отръки“.

Баба Пена празнува своята 80 годишнина тази година точно на Великден. Въпреки впечатляващото дълголетие, признава че се чувства млада и жизнена с любовта на семейството си и с усещането, че прави нещо красиво за хората.

Г.Христов

Така започва всичко
А така завършва
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини