От х:

Днес в x:

Зли кучки ни пазят от дрога и фалшиви цигари

Лабрадорът Порша е експерт по фалшиви цигари

При цялата висока технология на Свиленградската митница, най-безотказния фактор за пресичане на контрабандата е живия. Но не човешкия, а кучешкия. Освен че не взима рушвети, най-добрия приятел на човека надушва безпогрешно наркотици и фалшиви цигари, и двете порядъчно вредни за нашето здраве.

Така например лабрадора Порша/сн 1/ хваща от раз контабандни папироси където и да са. Няма тайник който чувствителния нос на 3 годишния следовател да не може да надуши. Кучката действа като последна инстанция. Преди нея куп митничари обръщат с хастара навън спряното за проверка возило и след като не намерят нищо/често/ идва ред на Порша. Последната е обучен митничар-първо надушва всяка естествена кухина, където може да има цигари. После и неестествените. Нещо повече, Порша залайва и пушачите. Явно ги счита за част от контрабандата. Естествено е обучена да не погва господарите си, дори и да са любители на фасовете. Но на останалите показва любезна усмивка с 42 здрави кучешки зъба. Все пак - любезна.

За сметка на това кака и Кани има лошотия и за двете. 4 годишната немска овчарка лае всичко което се движи и святка, най-вече фотографи. Песът е надлежно завързан в огромното хале, където по метода анализ на риска минават отбитите автомобили и /потенциални/ контрабандисти. При най-малко съмнение за наркотици идва редът на Кани. Нюхът на последната не може да бъде заблуден от странични миризми, казват че не и влияел дори и антидотът за мириса на дрога-кафето. Естествено не обичала лютото, но маскирането на наркотици с люти чушки било много рядка практика. Кани надушва хероин, кокаин, марихуана и синтетика, независимо на прах или на хапчета. Надушва и подозрителните, което е сериозен мотив трафикантите да не крият дрогата по-себе си, особено по начина на контрабандистите на бижута-в бельото си. Тайната си е тайна, но кучешкото разузнаване може и да боли.

Овчарката е на 4 години и е на служба от 2. Неколкократно награждавана за професионализъм при залавянето на дрога. Заедно с Порша са митничарски кучета, различни от дузината „любимци” на гранична полиция, обучени специално да залавят нелегални имигранти.

Г.Христов

Тя е последна инстанция при претърсването на колата
Кани е експертът по дрогата. Нищо не може да и убегне
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    25
    2552
    6 -13
    16:34, 30 ное 2014
    Te za tova dnes ne rabotat presata obslujvat koito... Виж коментара
    • 14
      14/88
      18 -2
      17:38, 30 ное 2014
      Научи малко граматика бе ханъм.казва се цял,а не сал.казва се *******,а не сиганин.свят,а не сват.и в крайна сметка хуя ли ми търсиш на границата.
  • 2
    25
    2552
    6 -20
    18:12, 30 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    1 0
    08:58, 2 дек 2014
    Гледам спора за писането,но макар и на латиница пак не е правилно да се пише думата такъв-такав-такив.щом не позволява да се пише ъ е по добре да го заместиш с а,вместо с и.относно майка му,тя може да е на пределна възраст и да си останеш с пръст в ***.да беше предпочел сестра му или дъщеря му...

Още новини

Последни новини