От х:

Днес в x:

Хасковлийче отива да бие балканчета

Васил Ривов е свикнал да печели медали

Хасковлийчето Васко Ривов има амбицията да натупа връстниците си на започващото днес балканско първенство по карате, съобщават от българската национална федерация. 13 годишния Васко е представител на града ни в националният отбор за деца, който ще спори с отборите на 12 държави. Първенството е от 15 до 18 Март в Херцег Нови, Черна гора. В него ще се състезават още юноши и девойки младша възраст, мъже и жени. Родното карате е представено от общо 64 каратеки от цяла България.

Васил Ривов ще се състезава при децата в категория - 45 кг.

Нашето второ място в комплексното класиране на Балканиадата през 2010 г. е амбицирало неимоверно състезателите да подобрят това постижение, въпреки изключителната трудност на целта – каратеките от балканските държави са в първите десет при класиранията по медали от Европейски и Световни първенства.

Първенството в Херцег Нови ще бъде наблюдавано лично от Георгиос Йеролимпос, Генерален секретар на Световната федерация и президент на Балканската федерация, който ще пристигне от Лондон.

В момента там се провежда поредната среща с Комисията по Програмата на МОК. Очакваната новина е, че Каратето ще бъде допуснато до семейството на олимпийските спортове.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини