От х:

Днес в x:

Подпалиха БМВ в Орфей, кола с метан се размина с експлозия

Мястото на кладата за БМВ-то, зад него е форда с метан

„Новичко“ БМВ пламна тази сутрин около 3.10 часа пред блок 26-ти в кв. Орфей, съобщават от полицията. При пожара е изгорял предният отсек на автомобила. Въпреки че обичайната причина в такива случаи е късо съединение, полицията разследва причините за пожара. Образувано е досъдебно производство. Колата е откарана в тиловата база на хасковската полиция.

Съмненията за умишлен палеж се потвърждават от пожарната, която първа е извършила оглед на мястото. Автомобилът е бил на паркинг пред блока и поне според съседи стоял там целия предходен ден.

БМВ-то е собственост на 25-годишната Мария Стоянова. Дамата не бе открита от репортерите. Колата уж не се карала от нея, а от приятеля/съпруга и. Защо някой би тръгнал да я пали си остава мистерия, но съседи потвърждават, че колата била наистина запалена, защото огънят пламнал отведнъж и бил „голям“. Комшиите бяха повече стресирани от това, че непосредствено зад БМВ-то бил паркиран форд, който се движел на метан. Колата била на военен от съседния вход, който вчера тъкмо я бил заредил с гориво.

Евентуален пожар и последваща експлозия на бутилка с метан, непосредствено да жилищен блок би нанесъл в пъти по големи поразии от експлозия на газ например, потвърдиха и огнеборци. В сутрешното гасене на БМВ-то обаче никой от пожарникарите не подозирал опасността, въпреки че заплахата форда да бъде „захапан“ от пламъците била съвсем реална.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини