От х:

Днес в x:

Премиерът: Възстановяваме село Бисер с 20 млн. лв.

„Бисер ще го има“. Това заяви днес в харманлийското село премиерът Бойко Борисов. Той пристигна за днешното погребение на четиримата загинали в бедствието от 6 февруари местни жители. В селото бяха още вицепремиерът Цветан Цветанов, земеделският министър Мирослав Найденов, социалният Тотю Младенов. Да изразят своята почит към загиналите бяха и областният управител Ирена Узунова, депутатите Иван Петров, Румен Данев, Емилия Масларова, кметът на Харманли Михаил Лисков. Траурната служба бе в църквата на селото, оцеляла от наводнението.

„Ще възстановим къщите, училището, църквата, инфраструктурата. За целта ще са необходими между 15 и 20 милиона лева, които ще вземем от програмата за развитие на селските райони. Брюксел одобри това“, обясни премиерът.

Днес започна изплащането на обезщетенията за загиналите в потопа селскостопански животни на бисерчани. Те се плащат по средни пазарни цени – за крава 1300 лв., за кон – 1200. На обезщетение подлежат дори домашните любимци – котки, кучета, пилета.

Също днес започна изплащането и на обещаните от социалните суми от 325 лева на пострадало семейство. Такива в селото са над 100.

266 пенсионери от Бисер са получили предсрочно пенсиите си. 25 души пък с унищожени от бедствието лични документи ще получат нови безплатно от държавата.

Селото е буквално затрупано от пристигналите помощи и дарения от цялата страна – храни, дрехи, одеяла.

Тодор Кръшков

Изплащането на помощите започна

Премиерът: Село Бисер ще го има
Селото бе затрупано с помощи и дарения от цялата страна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини