От х:

Днес в x:

Общината: Преместете си колите от улиците или глобяваме

Паркиране по Дунав за "образец"

Във връзка със затрудненото снегопочистване поради паркирани по улиците автомобили, Община Хасково призовава гражданите да преместят автомобилите от платната за движение или ще се пристъпи към санкциониране на некоректните водачи. Предупреждението на администрацията се отнася най-вече за улиците „Георги Кирков“, „Кирил и Методий“, бул. “България” и бул. “Илинден”. Именно те са следващите предвидени за почистване, а на практика сега са непроходими за снегорините.

Общината уточнява, че колите трябва да освободят улиците тази вечер., защото след  20.00ч до 07.00ч. утре по тях ще минат снегорините. После общинска полиция ще започне с глобите.

Преди два дни началникът на ОП „Екопрогрес“ Коста Сарджев се оплака пред Haskovo.net, че маршрутът на снегорините е блокиран за много улици заради оставени на пътя коли. Обикновено това става след работно време, когато и контролът на общинска полиция е невъзможен. От друга страна обаче, снегопочистващата техника излиза именно вечер, само за да разбере, че проходимите през деня улици са затлачени от автомобили.

Като улица на която системно се злоупотребява с неправилно паркиране от общината дават пример с „Дунав“. Там редовно се паркирало и от двете страни на иначе една от най-натоварените хасковски улици.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини