От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Общината да търси помощ за снега

Антон Иванов и Иван Панайотов призоваха за незабавно решаване на проблема със снегопоичстването в Хасково

Кметство да потърси помощ от държавата, за да реши проблема със снегопочистването в Хасково, призоваха на брифинг общинските съветници от ГЕРБ. В хасковска област е обявено бедствено положение. При подобна екстремна ситуация може да се търси съдействие от държавата, обясни Иван Панайотов. Той допълни, че зимните условия са тежки, но общинската администрация трябва да е готова да ги посрещне.

„Крайните квартали в града са затрупани и трудно недостъпни дори за линейки. Много възрастни хора не мога да излязат от дома си и да стигнат до магазина.“, каза Антон Иванов. Според съветниците е наложително да се реагира сега, а не след 10 дни, когато се очаквало рязко повишаване на температурите. Затоплянето ще разтопи обилния сняг и пак ще имаме проблеми, каза Иванов. Според него може да се помисли за ангажиране на снегопочистваща фирма.

Общинско предприятие „Екопрогрес“ полага неимоверни усилия, за да разчиства снега в Хасково, но те нямат необходимия ресурс от машини за това, казаха още от ГЕРБ.

Съветниците отправиха призив към хасковлии да почистят снега около къщите си и да паркират автомобилите си на места, които няма да затрудняват машините да разчистват снега по улиците.

 На пресконференцията бе обявена и кампанията на младежката организация на ГЕРБ за събиране на помощи за пострадалите от наводненията в село Бисер, Свиленград и Любимец. Жертвите на водната стихия имат нужда от одеала, чорапи, шалове, шапки и домакински пособия. Даренията ще се приемат до 17 февруари, когато ще поемат към засегнатите райони.

 От местната централа допълниха, че общинските им съветници ще приемат граждани всеки понеделник от 12.30 до 13.30 часа.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини