От х:

Днес в x:

Късо съединение съсипа живота на семейство

Стайко Кирев оглежда опустошенията

Късо съединение и възникнал от него пожар, унищожи колата, гаража и къщата на семейство от Горски извор. По средата на зимата 71 годишния Стайко Кирев, жена му и сина му, се чудеха къде да се приберат-единствено оцелялото мазе бе пълно с вода от пожарникарските шлангове. За да се сгреят, хората хвърляха лопати сняг върху тлеещите отломки.

Пожарът възникнал в 4 сутринта. „Станах до тоалетната тогава-нямаше нищо. 5 минути по късно пак станах....и вече не можеше да се диша от пушек“ разказваше възрастният мъж. Видял че димът идва от гаража и отишъл да провери какво става. Отворил вратата и пламъците лумнали.

Огънят тръгнал от ел табло. Изгорил до джанти паркирания Форд Фиеста, прехвърлил се в къщата и плевнята на съседите. Всичко изгоряло.

Заради снегът много електрически кабели били изпокъсани, токовите удари били ежедневие. Никой в Горски извор вече не се изненадва от къси. Бай Стайко бе изненадан от друго. „Казаха ми че нищо няма да взема“ чудеше се мъжът. Нито къщата нито колата обаче били застраховани. За Стайко някак не бе честно, съдбата да му вземе нещо без вина, и да не получи нищо в замяна. Сега фамилията остава без кола, къща и с една пенсия на 71 годишния Стайко Кирев.

Г.Христов

Обитателите нямаше къде да се приберат-половината бе изгоряло, другата половина-наводнено
Синът Кирил хвърляше лопати сняг върху тлеещата плевня

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини