От х:

Днес в x:

Хасково под обсада от измамници. Харманли с футболна академия. Преглед на регионалния печат

"2013-а: Харманли с футболна академия", чело на вестник "Новинар Юг". Най-големите футболни таланти на ЮИ България ще се шлифоват в града на Белоногата, след като се осъществи идеята на звездата Христо Стоичков да се изгради футболна академия в града. Тя ще бъде с изкуствени игрища, пансиони, тренировъчни центрове и т.н. Изграждането ще стане с пари от съвместен проект с общинао Одрин, Турция. Камата бе специален гост на Харманли, от където тръгна като футболист. В периода 1984-86-та година той рита за местният Хеброс, след като преди това бе отхвърлен като безперспективен. Стоичков заяви, че знае откъде е тръгнал и това е неговия начин да изрази благодарността си към Харманли. Така ако е рекъл Господ и календара на маите позволява, през 2013-та година Харманли ще се превърне в национален инкубатор на футболни таланти. И един от центровете на футбола в България. Дано дотогава в Хасково не забравим смисъла на думичката "футбол".

"Криминилсти разбиха измамници от Ветово" Престъпна група за телефонни измами бе разбита от 5 дирекции на МВР. Групата е русенска, но един от участниците е хасковлия.

"Кокаличев и Попов с грамоти от МБАЛ Хасково" на стр.2. Двамата известни хасковски кардиолози, Кирил Кокаличев и Анастас Попов ще бъдат наградени тържествено от ръководството на хасковската многопрофилна болница, за принос в създаването и развитието на кардиологията в града. Кокаличев създал отделението и предал опитът си на Попов, а двамата са обучили десетки специалисти. Награждаването им ще стане на честването на деня на българският лекар, в сряда. Празникът се отбелязва от нашата болница за пръв път от 1996-та година.

"Автобус с 18 пътници се килна в канавка" на крими страницата. Автобус пътуващ от Кърджали за София  се принудил да "скочи" в канавка след като трактор го засякъл край село Конуш. Селскостопанското возило внезапно изкочило на пътя, а тежкият автобус нямало как да спре толкова бързо. За да не сгази намиращите се между него и трактора коли водачът свърнал в ляво, а за да избегне челен удар с кола в насрещното, още по-вляво и така до канавката. Няма пострадали.

"Без доброволци в кръводаряването" съобщава във водещо заглавие "Хасковска Марица". националната есенна кампания стартира днес, но интересът към даряването на кръв е вял. В предните години очите ни измиваха младежи и девойки от Младежкият център, но в момента "Сърцати братя и сестри" не са активни. Иначе досега момчетата и момичетата на Галя |Николова раздаваха брошурки и диплянки и лично даваха кръв. Сега ще се разчита на съзнанието на гражданите. За справка, в предходна акция, се отзовали само двама доброволни кръводарители. Разчита се повече на мобилните екипи, които обикалят из предприятия и учреждения.

"Хасково под обсада на телефонни измамници". Само за два дни в края на седмицата са прецакани възрастни хора с общо 10 500 лв. 78 годишна баба била измамена с 1000 лв след като лекар ортопед и съобщил, че снаха и си счупила крака и трябват пари за операция. Друга жена, на 83, била измамена с 3 500 лв. И тук схемата била с лекар. Преди няколко дни пък двама дядовци изгоряха с 6 хиляди лева. Оказало се че в района действа русенска група за измами. "Мулето" което носело парите било хасковлия. Арестувано е в момент на взимане на парите.

"Избраха изпълнител за киноложки център" Първият в областта киноложки център ще бъде изграден в Димитровград. Ще го строи фирма "Ти Ви Би", след като КЗК/комисия за защита на конкуренцията/ отхвърли жалбата на конкурентите за нередовна оферта.  Така фирмата на Тодор Бояджиев получава поръчката на 461 хиляди лева.

"Снаряд стресна жителите на Стойково". 122 милиметров гаубичен снаряд бе открит случайно в село Стойково от работник с мотокар. Боеприпасът "цъфнал" под гумите на мотокара и стресирал работника, който звъннал веднага до полицията. При повторният оглед се оказало, че снарядът няма взривател, но въпреки това районът остава отцепен, до обезвреждането на корозиралият боеприпас.

"Палатът на Георги Иванов се шири в чашката на язовир" тема на броя, развита на стр 5-та. Къща за гости и барбекю към имението на кмета Георги Иванов до язовир Клокотница, се намират в чашката на язовира и следователно са абсолютно незаконни. С този мотив, булдозерите разрушиха маса постройки в чашката на яз. Ивайловград, така нареченото "весело село". Тук констатацията също е на РДНСК, въпросът е че премахването на незаконните постройки може да се отлага с години в съдилищата. Интересното е, че през годините са се правили проверки на язовира, но всичко е било наред. Проверяващите са били общинска комисия назначена от ...кмета на общината. Тоест кмета е проверявал себе си и не е открил нищо нередно.

По-интересното е, че законността на цялото имение/ Основна сграда, сграда със смесено предназначение, басейн и две стопански постройки/ е под въпрос, защото е строено върху земеделска земя. По закон, за да се строи трябва да се промени предназначението на земята. А строежът върху земеделска земя /в случая пасище, мера/ е абсолютно забранен. Другият съмнителен акт е одобряване на ПУП/подробен устройствен план/ година след като е дадено разрешително за строеж. Законът изисква да е обратното.

Що се отнася до земеделската земя, любопитното е че искане за нейното преобразуване "за жилищно строителство" се прави близо 9 години след началото на фактическият строеж-от март 2003-та. Собственикът на палата, съпругата на кмета, Даниела Захариева праща писмото два дни след издаването на заповед за строителен контрол на "Клокотница".

Това  бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини