От х:

Днес в x:

Хванаха автомобил, тапициран със седем мастербокса цигари

Снимка: Агенция Митници

Контрабандистите се превръщат в професионални тапицери – в леката кола няма място, на което да не са били укрити цигари. Малко по-късно на пункта туристи чакат с часове на границата, след като в автобуса им са намерени 40 мастербокса цигари. Малко по-късно митничарите вадят цигари от резервната гума на втора кола, диви се електронен вестник "Митници".

На ГКПП Капитан Петко Войвода при селекция на дежурни митнически инспектори от Свиленград е бил спрян лек автомобил Фолксваген Джета с великотърновска регистрация, управляван от 25-годишен старозагорец с инициали М. С., съобщиха от Агенция "Митници".

При проверката митничарите започнали да изваждат цигари от вратите на колата, от газовата й бутилка, от двигателя, и в хода на проверката се оказало, че целия под на колата е "подплатен" с цигари.

Извадени са общо 3470 кутии без акцизен бандерол "Ракел Слимс". Общото количество е почти седем мастърбокса и според митнически служители това е своеобразен рекорд за количество цигари, укрити в автомобил с такива размери.

По-късно отново в района на Капитан Петко Войвода туристически автобус е определен от митнически служител за проверка. Автобусът е бил с пловдивска регистрация, но е бил управляван от 56-годишен гръцки гражданин и превозвал 19 туристи, които пътували от Атина за Пловдив.

При проверката митничарите установили, че вторият шофьор на автобуса си е направил "легло" от цигари в специално обособеното помещение за почивка. От автобуса митническите инспектори са извадили 40 мастербокса цигари без бандерол – 30 направени за "легло" на водача и още 10, скрити под багажа на пътниците.

Установено е, че отговорен за контрабандата на цигари е водачът. Туристите се е наложило да чакат с часове на пункта, докато бъдат извозени с друг автобус.

Малко по-късно през деня лек автомобил се е опитал да заобиколи засиления митнически контрол на Капитан Андреево и водачът – 57-годишен български гражданин, решил да влезе в България през Гърция.

Митническите инспектори засекли автомобила в района на "Капитан Петко Войвода" и от резервната му гума са извадени 115 кутии цигари.

В колата пътували възрастни съпрузи, които се връщали от пазар в Турция. За всички случаи е уведомена Граничната полиция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини