От х:

Днес в x:

Кметът набутал общината с 25 бона. Ще съдят Искендер. Преглед на регионалния печат

„Павлитова съди Искендер за цинизми” водещо заглавие в "Новинар Юг". На заседание на Обс Минерални Бани в петък, ДПС лидерът се обърнал към съветничката с ругатни и цинизми, в отговор на въпрос защо ПУП-овете в селата с българско население в общината не се разглеждат в съвета. Вместо това се приемали на 100% всичко което касае Сърница, Караманци и останалите населени места с турско население. Вбесен от цинизмите на Искендер, кметът на село Брястово Илиян Петров плиснал чаша вода в лицето на Искендер. Двамата щели да се хванат за гушите, но за щастие пристигнали полицаи и ги разтървали. Павлитова ще съди Искендер, той пък ще се оплаква на началникът и в образователния инспекторат Иван Панайотов и министър Сергей Игнатов. Според Искендер, предложените ПУП-ове били предизборна работа. С което пак не се обяснява защо те не се приемат а пък съвсем предизборно Сърница и Караманци получават каквото искат.

Комичните обяснения продължават с изявлението на кмета на Брястово Илиян Петров. Той не искал да „полива” Искендер, а само да му даде чаша вода да се успокои. Тя обаче била мокра и се „изхлузила” от ръката му. Ако бяха стигнали до юмручни размени, сигурно щеше да бъде обяснено, че това е опит за потупване по главата, с внезапен тик на пестника в последния момент.

„Ябълково с извърнат тракийски лъв” чело на вестника. Бронзов лъв открил край Ябълково доц Красимир Лещаков. Това била матрица за изливане на златни фигурки. Датирана е от 4-3 век преди Христа. Вероятно е принадлежала на тракийски аристократ, който специално я поръчал в Мала Азия за да прави гербове за своя род, развива сценарий доц. Лещаков. Специалното на лъва било че главата му е извърната на 180 градуса назад, което било безпрецедентно.

В последните години нашите археолози ударно се стремят да подражават на Индиана Джоунс и връзват находките си не само с чистата наука, а с почти романизирани истории. И тъй като подобна форма и стойка имат лъвовете от националния герб на Англия, предлагаме да се обяви че траките са основали държавата на Робин Худ, а той е потомък на тракийски аристократ.

„Купувайте само японски климатици-няма ментета”. Обикновен човек не би могъл да види разликата между инверторен климатик и обикновен, обясняват специалисти. На много места в областният град пробутват обикновени охладители за инверторни. В Япония обаче специален закон задължавал да се произвеждат само инверторни.

Инверторните са двойно по скъпи, но дават тройно по-ниска консумация на електричество.

„Узунова вкарва и реповете в съда” Областният управител стопира поредните заповеди на кмета Иванов, за отдаване на 15 репа в областният град и 1 в Узунджово. Мотивите и бяха, че така се заобикаля закона, защото няма решение на местният общински съвет. От общината контрират, че има такова от 2009-та година. Съпоставянето на параметрите на това решение с тези в заповедите от тази година обаче изтъкват значителни разлики. Стигна се дотам, че Ирена Узунова разпрати копие от заповедта от 30-ти юни с решението от 2009-та година до медиите с молбата „Открийте разликите”. Всъщност почти няма прилика освен „репове” и „търг”. Тръжните цени са различни, броят на обектите-също.

„Обвинен в убийство остава в килията” 30 годишният Младен Младенов, обвинен в зверското изнасилване и убийство на 78 годишна баба от Корен остава в ареста. Адвокатът му, небезивестният Марин Марковски искаше задържането под стража да се промени в най-леката мярка, подписка. Нямало твърдо доказателство, че клиентът му е извършил деянието. Съдът и прокуратурата не мислеха така.

„Още една щета за бюджета, 3 г.мотат сигнал срещу кмета” водещо в „Хасковска Марица”. Бюджетът на община Хасково отново е бил ощете, с приблизително 25 хиляди, в случай огледален на казуса БИЛЛА. Данъкоплатците са принудени да плащат заради отказа на Георги Иванов да върне пари на фирма, с която е имал сключен договор. Скандалното е че повече от 3 години кметът отказвал да уважи влязло в сила съдебно решение за това. Което може би е по скандалното от 25-те бона.

Хронологията:Общината и фирма „Транс Аида Ад” сключват през 2001-ва година договор за изграждане на паркинга над реката, до зеленчуковия пазар. Фирмата внася депозит за търга от 10 хиляди лева. След като го печели, допълва сумата до 50 хиляди което е гаранция за изпълнение. След изпъленние на договора, фирмата си иска оБратно гаранцията. Кметът не я дава. Фирмата го съди и на 4-ти януари 2005-та година, го осъжда да и върне парите с лихвите. Изпращат човек с изпълнителен лист. 3 /три/ години, кметът не уважава влязло в сила съдебно решение. За този период се натрупват лихви от 25 хиляди лева. В случая с БИЛЛА бяха 113 хиляди. Кметът си плаща на „Транс Аида”, чак когато фирмата понечва да запорира сметките на общината. Чрез тази мярка си взимат парите и от австрийската верига. Блюс стотина и повече бона от джоба на данъкоплатеца.

„Два манастира от региона готови да станат приюти” Чело на Марица. Това са „Света Троица” край тополовградското село Устрем и „Св.Богородица” край Добрич, Димитровградско.Споразумението манастирите да са приюти за социално слаби е подписано от министър Тотю Младенов и патриарх Максим.

„Бой и псувни на сесията в Баните” водещо на страница втора.

„Забраниха протест на Алексей Петров край Свиленград”. Хората на Трактора искаха да затварят границата, но ги отрязаха.

„Иво Димов утвърден от ИК за Димитровград” Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатурата на депутата за кмет на Димитровград. Настоящият Стефан Димитров нямало да се кандидатира.

„Кметството дава милиони за лампи оставя цяло село на сухо”, тема на броя на страница 4-та. За безизходицата на село Маслиново Haskovo.net ви информира още преди седмица. Цяло село стои без вода, защото нуждите му не са важни толкова, колкото нуждата от траурен дом. Годишно в Хасково се харчат милиони за подмяна на лампи, а стотици хора стоят без вода в 40 градусови жеги. Прокарване на тръбопроводи е работа на държавата, обясни кметът Иванов. Държавата е наляла вече повече от 700 хиляди лева. От кметството искат още 600 хиляди за да приключат проекта. В същото време не предвиждат и стотинка собствени средства, въпреки че общинският съвет ги ЗАДЪЛЖИ да направят това. Пари за обреден дом/230 хил лв/ се намират, за камбанария /500 хил/ и пешеходен мост /500 хил/ -също. За водата на хората от Маслиново-нищо.

В Маслиново имало само 400 души, в Хасково 80 хиляди, съпоставя кметът.

Още преди 2 хиляди години, евреите са го казали: който спаси един човек, спасява целия свят. Вярно, не сме евреи. Но пък тяхното учение е създало християнството. А сме християни, нали?

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини