От х:

Днес в x:

РЗИ: Басейна в Меричлери е О.К., само не пийте арсена

Басейните в областта са перфектни, твърдят от РЗИ

Басейна в димитровграският Меричлери става за къпане, въпреки високото съдържание на арсен във водата. Това констатираха от регионалната здравна инспекция след проверките на 19-те регистрирани басейни в областта. 16 от тях са в експлоатация през лятото, включително и този в Меричлери. „Стойностите на арсен във водата са стряскащи, но ако не пиете от водата, всичко е наред“ пошегува се замшефът на инспекцията д-р Делчо Янев. Инспекцията е провела кореспонденция с министерството на здравеопазването по случая, но констатациите са, че високото съдържание на арсен не вреди на къпещите се, и е разрешило експлоатацията. Репортери се заканиха да проверят лично ситуацията на традиционно високо посещавания през лятото басейн.

Микробиологията на басейните в областта е много добра. Няма и химически отклонения, с изключение на единични случаи на загуба на прозрачност на водата. Издадени са и съответните предписания.

За пръв път от няколко лета и наливните минерални води продавани в Хасково са в нормата. И при басейните и при тях, обяснението е във високата конкуренция на пазара. Търговците инвестират средства за да са изрядни.

Г.Христов

Басейна в Меричлери е О.К, без водата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини