От х:

Днес в x:

Кмет шериф закопча гастролиращи иманяри

Ангел Колев е един от най-младите кметове в региона

Кметът на Меричлери Ангел Колев, известен като „Шерифа“, понеже въдворява реда в отсъствието на полицията, закопча поредните двама иманяри, унищожаващи земеделски земи край градчето. Към 14 часа вчера Колев извършвал рутинен обход из нивите под историческата местност „Орманя“, когато засякал двама подозрителни субекти да копаят в нивата на негов съгражданин. Колев ги доближил и видял че двойката е съоръжена с металотърсач. Като го видели, иманярите хукнали към близките храсталаци, където скрили металотърсача, а на подвикването на кмета „какво правите“ отговорили невинно „Ядем трънки“. После застрашително се доближили до самотния мъж.

В подобна ситуация преди време Колев бил нападнат с лопата от 5-ма крадци и затова не се поколебал да извади законно притежавания си пистолет. После любезно дал избор: двамата да седят мирно на 10 метра дистанция или да лежат по очи до пристигането на полицията. Иманярите оценили любезността и не помръднали.

Пристигналата патрулка задържала нарушителите. В тях били открити много фрагменти от керамика и 6 предмета от метал, за някои от които има подозрения, че е благороден. Видът на метала, епохата и ценността на находката ще бъдат определени след експертиза на историци и археолози от музея в Хасково.

Тандемът е познат на полицията с подобни деяния от преди. И двамата са от Димитровград, като по непотвърдена информация единият работил в местна охранителна фирма. Другият, макар също димитровградчанин, бил с адресна регистрация във варненското село Пчелник.

За Колев това е поредната акция срещу крадци и нарушители в населеното място. От доста време вече в Меричлери няма редовна патрулка, което прави безнаказани набезите на крадците. Докато дойдат органите на реда, бандитите изчезват. Шерифа обаче реагира на момента. Меричлерци го считат за перде, което не се страхува да встъпи в ръкопашна схватка дори с цяла група. Кметът е един от най-младите в региона, едва на 36 години и кара своя първи мандат начело на градчето.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини