От х:

Днес в x:

ВМРО: 25 процента от земята ни вече не е българска

Една четвърт от земеделската земя в България вече не е българска. Тя е била изкупена по време на досегашния режим за продажба на земя – чрез търговски дружества с чуждестранно участие. Гласуваното вчера решение на парламента на практика удължава статуквото.

Това обявиха на пресконференция днес от ВМРО. Според воеводите на Каракачанов Европа ни натиска да либерализираме пазара на земя, но всъщност повечето европейски държави са намерили начин да пресекат такава възможност.

„Във Франция и Австрия например чужденец може да купи свободно земя, но при условие, че вече притежава поне един декар. А там никой чужденец не притежава и педя земя. Получава се параграф 22. Така тези държави са си решили проблема“, обяви секретарят на хасковската структура Данчо Атанасов.

От ВМРО за пореден път обявиха и твърдата си позиция за бежанците. „Само 40 процента от тях са сирийци“, уточниха воеводите. Според тях трябва да се възстановят кльоновете на зелената граница и преминаването на българска територия да става само през пунктовете.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини