От х:

Днес в x:

Военен от Казанлък краде пчели от Меричлери

Кметът не смогва да озаптява крадците в града си

Банда крадци от казанлъшкото село Горно Черковище бе спипана от полицията, докато краде 57 пчелни кошера от Меричлери. Пътуващата банда била предвождана от действащ военен от поделение в Казанлък, с него впоследствие се е заела военна полиция.

Арестът е станал късно вечерта в неделя. Собственикът на пчелин Стойчо С. подал сигнал, че съмнителна група хора се върти около кошерите му в покрайнините на града. Пристигналата патрулка засякла групата на жп прелеза край Меричлери. При претърсване на превозното им средство били открити десетки пчели майки, измъкнати направо от кошерите. Варварският акт на практика довел до избиването на пчелните семейства и нанасяне на щети за хиляди левове.

Групата е била организирана по военному и е действала експедитивно. Щяло да й се размине, защото пчелинът бил на пусто място, ако собственикът не ги видял случайно. Обичайният пазител от кражби в града - кметът Ангел Колев, в същото време бил повикан на две други места, атакувани от апаши. „Няма ден без влизане в къща. Крадците са чудесно запознати с графика на жандармерия и полиция и удрят необезпокоявани“, свидетелства градоначалникът, получил преди време прозвището „кмет шериф“. Това стана когато банда роми го нападнали с брадва по време на кражба. Ангел измъкнал законното си оръжие и след изстрел във въздуха ги проснал на земята и обезвредил лично.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини