От х:

Днес в x:

Дадоха за 10 ст комплекса до Авеню. За 10 години

Площадките под Авеню вече ще се стопанисват от частник

Спортният комплекс до Авеню да се отдаде под наем за 10 години, при месечен наем от 10 стотинки на кв метър. Това прави 435 лв месечно. Това гласуваха общинските съветници на днешната сесия. Против бяха от ГЕРБ както и още неколцина общински съветници. Председателят на сесийната група Антон Иванов взе думата за обяснение на отрицателния си вот. Широко рекламираното поставяне на изкуствена настилка далеч не е толкова скъпо. След консултация със специализирани фирми, производители на този вид настилка, постилането на малко над 4-те хиляди квадратни метра на комплекса ще струва около 40 хиляди евро, тоест 80 000 лв., максимум до 100 хил лева.

А комплексът сега се отдава на частник за 10 ст на кв.метър. Най-любопитното според Антон Иванов е че в предложените договори под наем, не присъства условието бъдещия наемател да се ангажира с поставянето на изкуствена настилка, макар такова условие да е вписано в докладната.

Предложението за отдаването под наем на стадионите „Младост“ и „Хасково“ по същество отпадна, след като съветникът Красен Ангелов на практика ги обезсмисли с вкарването на чисто нова докладна. Тя предвижда спортните обекти да се отдават на клубовете не съгласно закона за общинската собственост, а съгласно  закона за физическото възпитание и спорта. Тоест безвъзмездно. Нещо за което настояваха спортните клубове в края на миналата година, когато бяха изправени пред угрозата да плащат хиляди за ползване на базите. За целта спортните бази трябва да бъдат обособени в отделен списък извън останалите обекти публична общинска собственост и за тях да важи различен режим. Нещо, което Haskovo.net изтъкна като вариант още в края на миналата година и през март 2011-а. Защото юридически, досега една спортна зала бе приравнявана с баничарница например. Процедурата по съставяне на списъка била тромава, но очакваните промени в закона за спорта ще я направят възможна. Те бяха извоювани от местния депутат от ГЕРБ Иво Димов, който лично се ангажира с проблемите на хасковските спортни клубове. Засега клубовете ползват базите си, чрез тримесечни анекси към изтеклите им договори за безвъзмедно ползване.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини