От х:

Днес в x:

Доброто за хората в нужда стигна до тях благодарение на спорта

Изображение 1 от 6

    Доброто, сторено по Великден от близо стотина ентусиасти от Хасково, обединени от спорта, стигна до хората, за които беше предназначено.

    370 души в нужда от община Хасково получиха пакети с храни от първа необходимост. Част от средствата за закупуването им бяха събрани на 15-ти април по време на благотворителната тренировка, която се проведе на стадион „Младост“. В организацията тази година се включиха няколко от спортните клубове в града. Инициативата е подпомогната и от няколко местни фирми. Идеята за благотворителността обаче за първи път е реализирана преди две години от кросфит треньора Росен Костадинов и хората, с които той тренира в залата. Те се организират тогава в благотворителна акция по Коледа.

    Сега, по Великден, вече за четвърти път, тяхната идея за добро и помощ стига до самотно живеещите и нуждаещите се в Хасковска община.

    Първото село, където пакетите с храни бяха раздадени днес бе Подкрепа.

    Бившата медицинска сестра Стоилка Димова прие жеста с голяма благодарност. Тя получава минимална пенсия и успява да преживява с помощта на произведеното в градинката й в двора. „Важна е тази помощ, кой няма нужда от помощ днес?  Хиляди благодарности, да сте живи и здрави и да са така отзивчиви“, пожела тя на хората, които я зарадваха.

    Христина Паскалева, която също е в списъка, е получавала и друг път помощ от храни. Тя приветства инициативата и сподели, че вярва в доброто заради такива примери, още повече, когато това добро идва от младите хора.

    А инициаторите на благотворителното начинание чрез спорта, са категорични, че очакват примера им да е заразен и повече хора да го последват.

    „Правим акцията за четвърти път и се надяваме да дадем пример на всички останали. Това, което правим, без хора няма как да се случи. Искаме тази благотворителна инициатива да стане традиция и чрез спорта да се обединяваме и да помагаме и занапред“, сподели  Росен Костадинов.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини