От х:

Днес в x:

Злосторници срязаха оградата на зоопарка и пуснаха кошутите от загражденията

    Разследва се посегателство в зоопарка в Хасково. То е станало тази нощ, съобщи управителят му Валентин Ахтаров. Злосторници са срязали сегмент от телената ограда на зоокъта откъм гората и са влезли на територията му. Извита и е отрязана и метална решетка от огражденията на кошутите, и също е срязано парче от допълнителната телена ограда там. Така животните са освободени. Те са открити около 7 часа тази сутрин от нощния пазач.

    18 кошути са били пуснати, но нито една от тях не липсва, тъй като повечето от животните са родени в зоопарка и познават мястото си. Ако целта на набезите е била те да бъдат изведени за месо, вероятно на злосторниците не им е стигнало времето  да приберат животните, предполага Валентин Ахтаров.

    Зоокътът е с видеонаблюдение и е доста осветен през нощта, единствената по –неосветена точка на зоопарка е именно там, откъдето са проникнали злосторниците. Освен това, точно ъгъла зад клетката на кошутите, които в този момент са отделени от елена, тъй като са бременни, е "сляп" и за камерите.

    Действано е със знание за ситуацията в зоопарка, тези, които са влезли са наясно кое къде се намира, казва Валентин Ахтаров. Възможно е да става въпрос и за извършител с психични отклонение, смята той. Предполагаема версия е и злодеянието да е с цел накърняване  имиджа на зоопарка. Оказа се, че след като вълкът в къта за животни на „Кенана“ беше избягал за втори път, оградата е била отново срязана и на нея са открити парчета месо за примамка. Това е установено след повторните обходи впоследствие.

    Днес по обяд зоокътът беше пълен с деца и възрастни. Научило за случката семейство, довело внучетата си от Кърджали при животните в зоопарка в Хасково, силно  се възмути от деянието. Хората буквално не вярват, че има зложелатели на животните в къта.

    В зоопарка, който е под шапката на Общинскато предприятие „Екопрогрес“ ще има подсилване  на осветлението, ще бъдат сложени допълнително  камери.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ал
      Албански Реотан
      69 -10
      14:32, 22 апр 2023
      Аз като казвам че Хасково се напълни с нискоинтелигентни туземци със бради широки гащи и скъпи коли до вчера продавали картофи в балкана никой не ми верва
      • По
        Помака
        16 -27
        16:00, 22 апр 2023
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ал
        Албански реотан
        28 -2
        19:48, 22 апр 2023
        Не ми следиш идеята.Проблема се получава от продължителното излагане на тиквата на брулещ вятър през широко отворения джам на БМВ-то и голямото его
    • 2
      Хм
      хм
      28 -29
      15:56, 22 апр 2023
      Според мен не са били изведени за "месо".Искали са вероятно да направят добро и да ги пуснат на свобода.Ама тия кошути много будали.Дали са им свободата, ам ха де.Вероятно не са свикнали да живеят на свобода, даже и да решат да ги пуснат в един момент преди това трябва да ги подготвят за свободата. Ето сега нагледен пример - родения в затвора не знае какво може да получи от свободата.Те вече нито кошутите кошути, нито вълците вълци, каква стана тя. Представяте ли си да ги пуснат всички на свобода от зоологическата градина и вълците и кошутите.Не вярвам вълка да вземе да напада кошутите ако и той е роден в зоопарка. Ще чакат сигурно хората да дойдат да ги нахранят. Мисля че можем да си направим извод - роденият в затвора не може да оцени свободата. Мисля си че и руския народ е в това положение ...
      • То
        Тото
        11 -12
        09:20, 23 апр 2023
        Ти бил ли си в Русия, или от гледане на БГ. новини си затъпял?
      • Да
        да бе да
        3 0
        17:21, 25 апр 2023
        Според мен ти повече приличаш на затъпял.Що не си остана в Русия? Какво правиш тука? Викаш голяма свобода там.Можеш да си изказваш свободно мнението и да мразиш американците колкото си искаш.Аре моля стига пропаганда.Живеят като скотове, по няколко семейства в един апартамент .А как пият, страшно.А за хигиената няма да отварям дума.Не говоря разбира се за лъскавите ресторанти.Орки, това е. Как мислиш дали съм бил в Русия.
    • 3
      И
      И
      21 -5
      17:25, 22 апр 2023
      Няма охрана , няма камери , бутафорно е всичко в Хасково, който разбрал разбрал .Да не коментирам че целогодишно стой новогодишната украса , и лампите в центъра , за по 20 лв , да се подпреш на тях и падат ...и трева навсякъде вместо цветя по градинките ...
    • 4
      Ба
      Бат Танас общественик
      21 -8
      17:40, 22 апр 2023
      Този на видеоклипа с тъмните очила досущ прилича на бившия кмет Г Иванов и маниерите му и тембъра на гласа досущ същите ! Иначе хасковския зоопарк е пълна мизерия, животните полугладни тоалетните по -мръсни и от клетката на леопарда. Наскоро водих внучето да гледа животните и после плака детето защо имало болни и умрели зайци. А животните в зоопарка някой сеща ли се да ги обезпаризитява ?
      • Да
        Да
        1 0
        19:06, 25 апр 2023
        Ааточно такава е ситуацията. Това не е зоопарк, а зоозатвор. Не мога да разбера, като нямат средства да се отглеждат животните, защо не ги дарят на зоопаркове в страни, където могат да им осигурят подходящи условия?
        Това тук е пародия на зоопарк - мизерия, тези клетки, животни с окаян вид, абе жалка картинка. Ходила съм преди около 3 години и като чета коментарите, може да е станало по-зле..
    • 5
      Йо
      Йордан
      3 -3
      01:58, 23 апр 2023
      Някой май си отмъщава
    • 6
      Ст
      Стоименов
      13 -1
      09:18, 23 апр 2023
      Другият път да влязат при лъва, да му осигурят прясно месо!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини