От х:

Днес в x:

Тангра с победен финал на състезателната година

С  купата на кмета, пет първи места и още призови класирания се завърнаха Тангра от София.

Осмият национален шампионат по танцово шоу бе последното състезание за този сезон, на което Тангра се пребори за класиране. По регламента на БСТФ той е квалификация за световното първенство в Риза, Германия през ноември 2011.

За квоти за световното и достойно класиране заявка подадоха 65 танцьори от формацията на Дорина Инджова. С първи места са Петра Недялкова (соло 9-11), Василена Борисова (соло 12-15), Десислава Стамболова (над 16) с „Богинята войн”. Дуетният танц  „Летящи кинжали” на Петра и Александра Драгова също завоюва първото място, както и формацията във възрастова група 9-11 с танца „Случка в кошера”. Това класиране им носи квоти за участие на световното наесен.

При най-малките, до 8 години, Виктория Овчарова и Яна Стоянова станаха втори с дуета си „Котешки истории”. На второ място останаха и Деси Стамболова в дует с Петя Вълчева. Танцът с който те се представиха се казва „Някой зад мен”

Формациите във възрастови групи 12-15 и над 16 на Тангра срещнаха сериозната конкуренция на добричката формация Алексия, която се завръща в първенстваото на БСТФ след двегодишно отсъствие. Тангра останаха втори при формациите в тези възрастови групи.

Като цялостно представяне обаче нямаха равни – призът е у Тангра. Те се завърнаха снощи с купата на кмета на Триадица. След серията успехи в различни първенства и шампионати състезателките са в залужена почивка за седмица. С останалите от състава на Тангра Дорина Инджова заминава в сряда за Несебър, където формацията ще участва в международен фестивал.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини