От х:

Днес в x:

Общината губи по 30 хиляди на месец. Рода нахлува с нож в училище. Преглед на регионалния печат

"Неразплатен дълг на кметството трупа 30 хил.лв лихви на месец" съобщава в чело вестник "Хасковска Марица". Толкова била наказателната лихва на неразплатените 3 млн лева към "Европът". Заради тия пари от фирмата наложиха запор на общинските сметки. Юристите на общината поискаха вчера от съда да се замени запорът срещу обезпечение на недвижим имот. Посочен бе паркингът на ТК 21-ви век. От "Европът" отказват понеже няма яснота колко струва парцела. Първоначално бе 32.млн лева, но после кметът го предложи за продан на 1.9 млн. Последната дума дали ще се приеме схемата дълг срещу собственост обаче ще има съда. Що се отнася до задълженията, те могат да бъдат доказани и разплатени най-рано през октомври или по-вероятно след година две.

При 30 бона лихва на месец всеки може да си направи сметката колко пари ще дължи общината, сиреч ние. Любопитното е, че кметът бе заявил, че общината ги има тия пари, но нямало да ги плати, щото не била доволна от качеството на асфалтирането извършено от Европът между 2007 и 2011 година.

"СДС: Купени гласове опорочиха отворените избори", над главата. От СДС се интересуват няколкостотин души в цялата област, но сините активисти дигат врява до бога. Сега областният им лидер Георги Шишков вади някакви документи за да доказва, че плащали по 10 лв на ромите да гласуват за този или онзи кандидат за "син" президент. Жалка работа.

"Паяк пуска кола по полицайска заръка" Колата не е просто кола, а луксозно БМВ. То било неправилно паркирано пред така наречената червена къща на ул. "Стефан Караджа". Паяка го впримчил....и пред очите на репортера от вестника се разиграла любопитна гледка. Собственикът започнал да се разправя с "Паркинги и гаража". После викнал униформен полицай от ОДМВР Хасково. След неговата намеса, паякът откачил БМВ и го пуснал по живо по здраво. "Нямаме такъв случай" обявил шефът на "Паркинги и гаражи" Янко Манолов. Според пресслужбата на полицията пък имало и БМВ-то се сдобило с фиш за неправилно паркиране. Снисхождението на паяка било обяснено с това, че колата била обект на полицейско разследване. Собственикът се бил оплакал на полицията, че някой насилвал ключалката на вратата на возилото. Полицаят който отървал колата от паяка всъщност предложил на "Паркинги и гаражи" да изчакат да приключи огледа и да го взимат ако искат. "Паркингите" не изчакали.

Кола кола, ама БМВ.

"Военен помля 31 годишен с бухалка". Пиянска свада в "Болярово". Куриозното е, че ударения с бухалка въобще не е бил част от скандала. Двама негови приятели се сбили и пенсиониран военен замахнал с бухалка към опонента си. Като на анимационно филмче, онзи се навел и бухалката цапардосала 31 годишен хасковлия. С временна опасност за живота, той е настанен в МБАЛ.

Пак за бой става дума и на стр 4. Там баба се оплаква се бият внучето и, а институциите изкарват детето и асоциално.  6-класник на спортното се оплакал, че треньорът му Христо Христов го зашлевил. Бабата разбира се скочила от възмущение, но от школото отрекли. После пък започнали вкупом да и обясняват колко е лошо внучето и.

Че в спортното шамарите са част от педагогическия процес е публична тайна и твърде вероятно въпросният Божидар Дамянов наистина да е изял шамарите. Че повечето/не само той/ от децата на спортното са асоциални е признавано всички, които са им яли попарата вкл. и техните учители. Че училището и инспектората ги мързи да се заравят в същината на проблема пък е видно от реакцията им на скандала. Препоръчват детето да бъде социализирано ?! , асоциирано към колектива и прочие глупотевини лишени от съдържание. Това дете БИ следвало да е социализирано след 5 години в училище или цялата образователна система в България е лишена от смисъл. Но вина си имат бабата, майката или който е избрал спортното. Той би трябвало да знае къде изпраща детето си и сега вместо да се жалва, да го премести от там.

"Баба се сби с портиер заради внучето си" продължаваме с бойната тематика от страниците на "Новинар юг". Някой си Селяйдин Айдън, седмокласник в ОУ "Иван Рилски" се озъбил на портиера, който му направил забележка да не рита силно топката в двора на училището, да не счупи нещо. Възрастният мъж опънал ухото на хлапето и му извил ръката, с която според някои, Айдън посегнал. Според самия ученик пък, той бил проснат на земята. И тук започва Дивия запад по български. Напляскания "малък мъж" звъннал на баба си Гюлер. Тя подбира роднини, взима нож ?! и атакува училището. Там оголва хладното оръжие и скача срещу поритера барабар с роднините си. В екшъна, свирапата баба губи обица и се порязва на собствения си нож. след като портиерът успява да го избие от ръцете и. 

След неудачният щурм, наказателната команда извадила оръжие в място пълно с деца, дори се представя за жертва. Сигурно щяха да се обявят за дискриминирани дори и да бяха наръгали някой.

"Сержант го цапардоса с бухалка, заварчик разби главата си" придружено със снимки на двамата пострадали. Първата част на заглавието е за екшъна в Болярово, втората част е за работник от Химмаш, който пострада при трудова злополука. С кръвоизлив в мозъка, 46 годишният шлосер Красимир е откаран за Пловдив.

"Асоса в съда за контрабанда", чело на вестника. Гъркът Йоанис Стратакус по прякор Асоса е с повдигнато обвинение за контрабанда на безакцизни цигари.

"Елхица и Иглика дежурят през август". Само две ще са детските градини които ще работят през август. Това са 11-та в Република и 17-та в кв.Каменни.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини