От х:

Днес в x:

Трупаме по 30 бона на месец лихви по дълга към „Европът“

Приблизително 30 000 лева на месец е лихвата, която се трупа върху неиздължената от община Хасково сума от над 3 млн. лв. на фирма „Европът“. Това стана ясно на днешното съдебно заседание, на което трябваше да се реши замяна на запора на банковите сметки с обезпечение – недвижим имот. Предложеният от общината имот е паркинга до XXI век, но адвокатите на фирмата се противопоставиха на замяната. Според юристите на „Европът“ не е ясна оценката на парцела. Първоначално той бе обявен на търг за 3.5 млн. лв., но не се явиха желаещи. По-късно общината намали цената му на 2.9 млн., а впоследствие още веднъж – на 1.9 млн. лв. и в такъв случай не покрива размера на претендираната сума. Освен това според юристите на фирмата, за да бъде приет като обезпечение този имот, съгласие трябва да даде Общинският съвет. Такова предложение имаше, но бе отхвърлено на сесия.

Дали ще падне запорът на банковите сметки и обезпечението ще се замени с недвижим имот, съдът трябва да реши в законовия срок.

Същевременно стана ясно, че спорът за неиздължените суми по същество ще започне едва през ноември. Дотогава върху трите милиона ще се трупат лихви – по 30 бона на месец.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини