От х:

Днес в x:

Димитровград гласува за син кандидат-президент в кино "Медея"

Лидерът на СДС в Димитровград Тодор Ташев

В сградата на бившето кино "Медея" ще се намира секцията за гласуване по време на отворените избори на Синята коалиция на 12 юни тази година. Това каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net лидерът на СДС в Димитровград Тодор Ташев. Той припомни, че с решение на Синята коалиция на национално ниво са издигнати двама кандидати за президент - Александър Малинов от ДСБ и Румен Христов от СДС.

Членове и симпатизанти на синята идея, а и всички граждани без значение партийната принадлежност могат да решат кой е подходящият кандидат като гласуват за него следващата неделя, поясни Ташев.

Секцията ще е отворена от 8.00 до 20.00 часа, а правото на вот се упражнява срещу лична карта. За улеснение на гласуващите бюлетината ще е интегрална, както и на самите избори пред октомври, коментира още СДС лидерът в Димитровград.

Подобни отворени избори синята партия прави за втори път в своята история. През 90-те години на миналия век имаше вътрешно партиен вот за избор на кандидат - президентска кандидатура, но тогава тя касаеше само членовете на СДС, припомни Ташев.

Според него, сегашният отворен вот е начин Синята коалиция да провери нагласите на обществото, коя личност би предизвикала интерес и доверие у хората. "Въпреки, че са партийни, до голяма степен тези отворени избори касаят отделната личност", убеден е синия активист. От тукашната структура на СДС се надяват на активността на димитровградчани на 12 юни следващата неделя.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини