От х:

Днес в x:

Състезател помля 4 коли на бул. „Съединение“

Самарата която предизвика катастрофата. До нея шофьорът на таксито

Хасковлия разби 4 автомобила плюс своя, при неудачен опит за изпреварване на забранен участък по хасковският булевард „Съединение“. Със своята лада „Самара“, той тръгнал да изпреварва колона автомобили по изкачването на „Съединение“ към кръстовището с бул. „Раковски“, на двойна непрекъсната линия. По време на неразрешената маневра, срещу него се задала кола на СОД. Вероятно решил че това са полицаи, шофьорът нарушител предприел рязка маневра за прибиране в дясното платно. В резултат удря последователно едно опел "Корса"-такси, Ауди „комби“ и Опел"Астра". След удара, „Самарата“ неуправляемо е започнала да се движи назад и удря още една кола идваща откъм пазара.

Водачът на ладата е бил без колан и при първият удар е разбил с главата си предното стъкло. Вероятно е изпаднал в безсъзнание и заради това колата му е тръгнала назад, предполагаха потресени очевидци. Шофьорът светкавично бил откаран в болница, състоянието му е неясно. Бил на видима възраст около 50 години.

Пристигналите на място полицаи направиха алкохолна проба на участниците в ПТП-то. Всички бяха трезви. Разследването за причините за инцидента продължава.

Г.Христов

Водачът на ладата е разбил стъклото с главата си
Всички потърпевши бяха трезви

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини