От х:

Днес в x:

Симеоновград в шок от изчезването на Данаил. Почернените: крият истината

Близките на загиналия Красимир Марков бяха потресени от пуснатият на свобода Данаил

Изчезването на Данаил Георгиев, който уби 6 деца в катастрофа на Великден в Симеоновград и липсата на повдигнато обвинение срещу него в съда, потресе целия град днес. Хората очакваха 23 годишният младеж да се прибере, след новината че е изписан от пловдивската болница, където се лекуваше след катастрофата. Вместо това от града изчезнаха и майката, бащата и чичото на Данаил. Според слуховете те го укриват някъде из северна България, уплашени от евентуално отмъщение.

Никой, включително и родителите на загиналите деца обаче не готви подобно нещо, свидетелстваха пред Haskovo.net семействата на загиналите. Макар според тях за водача да се полага най-тежкото възможно наказание, налагането му е оставено на съда. Въпреки че доверието в Темида днес бе силно подронено от днешната новина за липса на обвинение.

Роднините на загиналите деца чакали Данаил за повече информация. Част от тях настояват, че истината за инцидента е подменена. Според Славка Георгиева, майка на загиналия Гошо Георгиев, в колата с Данаил е нямало други хора, въпреки тиражираната информация че в нея е бил собственикът Живко Желев заедно с още едно момче. Жената е била първият очевидец на мястото на катастрофата, минути след удара. Кълне се че не видяла други в колата освен шофьора. Мълвата в града говори за състезание с друга кола, което довело до фаталния инцидент.

Според бабата на Данаил Златка Георгиева, момчето е натопено. Младежът не пиел въобще. Едвам го скланяли да пие чаша бира и то за празник. Кръвната проба на Данаил след катастрофата обаче показала 1.3 промила.

Баба Златка индиректно призна че се страхува за сигурността си, но очакваше внукът и да се прибере. Дори оправила леглото му. Според комшии обаче, Данаил е изчезнал в северна България, вероятно Варна, където имал роднини.

Как Симеоновград прие изчезването на шофьора убил децата, вижте в нашия видеорепортаж

Бабата на Данаил се зарече че внукът и не пие
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини