От х:

Днес в x:

Делян Добрев кандидат за кмет на Хасково. Данаил изчезна, няма обвинение. Преглед на печата

Делян Добрев кандидат за кмет на Хасково, твърди в заглавие над главата „Новинар юг”. От текста, водещ на втора страница, обаче става ясно, че това е само предположение. Самият депутат отрича категорично, а колегите му Иван Петров и Фани Христова уточняват, че имената ще станат ясни на 16 май, когато ще се проведе областно събрание на ГЕРБ.

Темата вълнува и „Хасковска Марица”. Там също е споменат Делян Добрев като най-вероятен кандидат на партията за Хасково. Добавени са и спряганите имена за градоначалници на Димитровград. В списъка липсва сегашният кмет Стефан Димитров.

Водата по-скъпа от 20 до 90 ст., водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Цената скача заради пускането на пречиствателната станция през май. Само за ток тя ще гълта по 1000 лева на ден.

Разширяват синята зона, пише в акцент на 2-ра. Новината била съобщена от общинската администрация. Всъщност новината бе съобщена от Haskovo.net.

Пак шамар за прокуратурата по делото срещу Масларова, акцент от 3-та. Втори свидетел в процеса срещу бившата социална министърка се отметна от показанията си в досъдебното производство.

„Мега спорт” с 10 златни медала, акцент от спортната страница. Отличията са от първенството за юноши в Боровец.

Нов водопровод за 6 млн. захранва Хасково, темата на голям материал на 6 страница.

Хасковлия с най-бързото БМВ в България, водещо заглавие на 12 страница. Возилото е на Иван Бакърджиев. С него той издухал останалите 35 баварци на шоуто край пловдивското село Калояново.

Данаил изчезна, няма обвинение, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на криминалната страница. Прокуратурата не знае къде е шофьорът, причинил смъртта на шестима младежи в Симеоновград.

Новопостроените жилища все по-малки, акцент от първа страница. 77 квадрата е средната площ на новите апартаменти в областта, от тях полезната е около 60.

Земеделците избират 10 или 15 процента данък, водещо на 2-ра. Избраната схема обаче ще е валидна през следващите 5 години.

Сблъсък на два тира се размина без жертви, друг акцент от 3-та. Става дума за вчерашната катастрофа на Е-80 край стрелбище „Диана”.

Отнемат колите на трафикантите, пише още на страницата. Идеята е на районния прокурор на Свиленград Антон Стоянов. Той се надява Върховният касационен съд да наложи тази съдебна практика, за да има ефект борбата срещу контрабандистите.

Темата за поскъпването на водата от август е развита на цялата 4 страница.

Дедите ни ще се обърнат в гробовете, ако върнат костите на Фердинанд, казва в интервю за вестника Георги Кременаров. Той е автор на книгата за Десети родопски полк, представена наскоро в Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини