От х:

Днес в x:

Другото Хасково отпразнува рожденият ден на Хитлер

Свастика посреща гостите на Хасково

Със свастики, символи на СС, доволно количество дрога и секс, „другото“ Хасково отбеляза днешният рожден ден на един от най-големите архиубийци в човешката история Адолф Хитлер. Основателят на нацизма и теорията за расово прочистване е роден на 20-ти април.1889-та година в Австрия. През 1933-та става Канцлер на Германия, 6 години по-късно започва безпрецедентната касапница на Втората световна война, избила 50 милиона души и променила съдбата на 5 милиарда.

66 години след края на нацизма, духът му е още жив. Пречупени кръстове нашариха сгради и обществени постройки в Хасково. Особено засегнат бе подлеза по булевард Раковски в района на бившото „Аско Деница“. По традиционният маршрут за учениците от близката гимназия, се появиха свастики, надписи, плюс символите на елитните убийци на нацистка германия-есесовците /SS/. По думите на хора от квартала-това е дело на групичка скинхедс.

По наши източници, скинхедс общността в Хасково е малка но сплотена. Те избягват показността, за това за тях се знае малко. Освен епизодични побои, в които се замесват част от членовете и, се дистанцират от проблеми и избягват показност. Свърза ги и още нещо, макар то да е характерно и за други групи хасковски младежи-наркотиците.

Близо дузина спринцовки с незасъхнала още кръв по тях, населяваха пространството на подлеза. Иглите и опаковките от медикаменти, говореха за съвсем скорошна употреба. Дамско бельо и други аксесоари допълваха картинката в осеяното с мръсотия и изпражнения място. Всичко което се знае за „посетителите“ му е че не са малко, но се събират през нощта. През деня, маршрутът е оживен-оттам минават повечето от хората за високите номера на орфейските блокове.

Г.Христов

Нацистки символи цъфнаха по обществени постройки
Символите изобилстваха по традиционните графомански платна-подлезите
И привличаха невръстни последователи
Дузина спринцовки с прясна кръв по тях бяха пръснати по пода
В подлеза "кипи" бурен нощен живот
Маршрутът е обичаен за учениците от близките гимназии...
...които са съпровождани с надписи Скинхедс + Исус= Умря
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини