От х:

Днес в x:

По сигнал: Одрусаха 6 заведения с глоби

Пушачите продължават да носят глоби на заведенията

Подадени сигнали до регионалната здравна инспекция доведоха до 6 акта съставени до ивайловградски заведения, барове и ресторанти, по наредбата за тютюнопушене на обществени места. Далечната дестинация не стреснала Никотиновата полиция, която вчера предприела поход от Хасково до Ивайловград. Сигналите били потвърдени на място-липса на табели указващи дали заведението е за пушачи или не, липса на преградни стени в заведенията над 50 квадрата, липса на добра или дори включена вентилация, наличие на непълнолетни в заведения за пушачи.

Най-фрапиращ е бил случаят в снек бар "Фламинго", който бил предупреден от по-рано. Никакви мерки за спазване на наредбата обаче не са предприети.

Глобите са наложени на управителите на заведенията. Те влизат в графата рискови и ще подлежат на бъдещи инспекции.

„Проверяваме демократично всички, не само хасковските барове“ уточни началникът на никотиновата полиция към РЗИ д-р Иван Александров. Мерките давали ефект само като има санкции. В областният град вече се почувстваха реални резултати от проверките. Доста заведения се изчистиха от тютюнев дим, други се преградиха. Опасенията че оборотът ще падне не се оправдаха. Някои собсятвеници дори анонсираха пред haskovo.net че клиентелата им се е вдигнала, макар че са за непушачи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Мария
    0 0
    23:43, 22 апр 2017
    Проверете в град балчик клуб "мистик" отваря само петък и събота от 11ч. И затваря 6 сутринта. В клуба има само малолетни на по 15 16 пият алкохол и пушат цигари няма никакъв контрол влизат си без проверка в заведението пият напиват се. Как може да има такива заведения без контрол и да пускат малки деца и да пият алкохол и да седят до 3-4 чеса сутринта!!!!!
Последни новини