От х:

Днес в x:

Двамата, убили любимчанина: Бихме, но не до смърт

 
Никола Атанасов (вдясно) и Диян Георгиев в съда

Никола Атанасов и Диян Георгиев, двама от биячите, които убиха с ритници и юмруци 52-годишния любимчанин Здравко Тошев преди дни в село Лозен, остават зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това реши днес хасковският окръжен съд. Пред разследващите обвиняемите са направили самопризнания. Те признали за побоя, но и двамата твърдят, че не са удряли до смърт.

Другите двама от компанията, която на 16 април уби от бой сътрапезника си, ще бъдат освободени. Срещу Димитър Кирилов и Демир Венциславов обаче също ще бъдат повдигнати обвинения, но в опит да прикрият престъплението. Според разследващите именно те са изгорили окървавените дрехи на жертвата.

Според събраните данни петимата се черпили във фаталната вечер, но им свършили цигарите. Тръгнали към дома на Здравко, в който имало цигари. Там се скарали заради 700 лева, които убитият бил дал на Никола Атанасов. Искането на жертвата да му върнат заема предизвикал гнева на пияните и последвало мелето, довело до смъртта на Здравко.

Ако бъдат признати за виновни в убийството, двамата може да получат между 10 и 20 години затвор.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини