От х:

Днес в x:

Най-накрая кметът подсъдим. 500 лв за нередовни яйца. Преглед на регионалния печат

" След куп отлагания: Кметът пред съда за "БИЛЛА" днес" заглавие с огромни букви в "Хасковска Марица". Става дума за дело по което кметът може да отнесе затвор от 2 до 8 години ако бъде признат за виновен. Обвинението е в умишлена безстопанственост, в резултат на която общината/и данъкоплатците/ бяха принудени да платят стотици хиляди левове неустойки на търговската верига БИЛЛА.

Въздишката на облекчение в заглавието пък е заради многобройните отлагания на процеса. Той се очакваше да свърши още на 6-ти октомври миналата година. Бе отложен заради допълнително поискана експертиза. Новата дата бе 30-ти ноември, само че...докладчикът по делото Росен Русев, взе че се разболя.Следващата дата-23-ти януари съвпадна с неотложен ангажимент на адвокатката на кмета Розалина Апостолова. Делото бе отложено за 28-ми февруари. Тогава пък болен легна Георги Иванов. До късния следобед вчера в съда не бе внесена молба с искане за ново отлагане, с надежда пише "Хасковска Марица".

"Търговец на горива кредитирал общинска болница". Става дума за фалиралата от три години общинска Болница в Симеоновград. Де юре тя още съществува и кредиторите и са подпукали общината с дела. Един от тях е прелюбопитен-бензиностанция ДСА на скандално известните харманлийци Алтънкови, които се прочуха със заложени пред магазините си бомби, изгорели коли и обесени счетоводители.

Остава загадка как болницата е взела заем от юридическо лице, което не е финансова институция и как тези 20 хиляди лева са се изплъзнали от вниманието на общинския съвет който трябва да парафира сделката. Отговорът на тези въпроси е по български абсурден. Бившата шефка на болницата д-р Ваня Дончева я няма и не може да бъде питана. От три години тя е в неизвестност и от три години няма кой да отговаря как и защо е фалирано едно лечебно заведение.

"Новото мнозинство събра съветници за импийчмънт", чело на "Хасковска Марица". Импийчмънт е когато общинският съвет отстрани със свое решение кметът. Може да стане ако има мнозинство от 2/3. По източници на вестника такова мнозинство е събрано след дезертирането на още 4-ма съветници от близкото обкръжение на кмета. Решаващ ход за това изиграл председателят на Обс Делян Делчев. Така новото мнозинство събира 28 души, което е напълно достатъчно за елиминирането на Георги Иванов. Липсва само формалното основание. Въпрос на добри юристи.

"Хасковски иманяр спипан на Калотина"-45 годишен хасковлия е закопчан на Калотина при опит да изнесе от страната 27 сребърни бронзови и медни монети от различни епохи. Става въпрос за римски византийски и гръцки монети, чиято пазарна стойност е висока. Името на иманяра не се съобщава.

"Другата БГ - без неотложна помощ" чело в "Новинар Юг". Личните лекари отсвирвали наредбата за неотложна медицинска помощ, открива вестника. Нямало как да се изпълни заложеното в наредбата групиране по практики на джипитата в малките населени места. Групови практики имало само в Хасково и Димитровград.

Темата е претоплена от миналата година. Фактите от тогава не са се променили. Груповите практики не са задължителни. Те се правят ако лекарите искат допълнително заплащане за 24-часово разположение. Навсякъде другаде нещата вървят по обичайният начин. Даже актуалната информация е че министъра разхлаби хватката около джипитата в малките селища и им разреши да не бъдат на линия 24 часа.  Липсата на лекари в Маджарово и ивайловградско не е от вчера, а от времето когато един ненормален министър закри куп болници.И влезе в благословиите на хиляди българи и пожеланията им да бъде разстрелян.

"До 500 лв за яйца без печат". Толкова ще е глобата ако яйцата ви са нередовни. Тоест всичко по тях може да е наред, но без печат ли ви са-значи са нередовни, предупреждава директорът на местната агенция по храните д-р Христо Вълчанов. Да му мислят бабите от пазара. Там няма ни печати ни хладилни витрини за съхраняване на яйца. Печатите всъщност са важни за клиента-те указват производителя и датата на "производство" на яйцето, сиреч снасяне. Нещо което е ключово за здравето на купувача.

"Билкар загина при пожар" Драмата в Харманли при която загина 51 годишният Михаил Баев, отразена във водещ материал на крими страницата. Къщата на Баев пламнала в 4 сутринта, жена му и синът му едва успели да се измъкнат. Михаил обаче не успял.

"Погребаха със заеми убитият в Лозен". Пребитият до смърт Здравко Томов от Любимец е погребан със заеми от семейството си.  Именно поради липса на пари Здравко си поискал дадените назаем 700 лв от "приятели" което довело до трагичният инцидент-бил пребит до смърт от хората на които дал пари. Деянието на 4-та извършители може да бъде преквалифицирано в убийство по особено жесток начин, за което максималното наказание е затвор.

"Кризисни маневри" репортаж със снимки на цялата страница 6-та от военното учение на Корен. Президент и министър на отбраната демонстрираха стопляне на отношенията-президентът одобрил за часове предложените за повишение двама генерали от Аню Анев. ПРи предишна подобна ситуация настана национална криза.

Темата е обща и за двата всекидневника-"Марица" отделя цялата си 5-та страница. Тук акцентът е "Войници мръзнат в строй под дъжда заради президента". Върховния главнокомандващ накара министър Аню и хората му да го чакат час и половина. Май стоплянето не е чак толкова голямо.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини