От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Кметът става неадекватен. Темида пред фалит от промяна в НПК. Преглед на печата

ГЕРБ: 12 години стигат, кметът става неадекватен, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 4 страница и е посветена на вчерашната пресконференция на партията. Общинската съветничка Ирена Узунова цитира политолозите, според които след два мандата политиката се превръща в икономика.

Масивна стена на тютюнев склад ще рухне върху минувачи, водещо заглавие на 1-ва. Рушащата се ограда е на ул. „Средна гора”, а оттам минават много ученици на път за близкото училище „Васил Левски”, както и към спортните бази „Спартак” и „Юнак”.  

Депутат:Прокуратурата с обвинителен акт срещу кмета на Хасково, друго заглавие от 1-ва. Изданието цитира шефа на парламентарната комисия за борба с корупцията Валентин Николов. В интервю за столичен вестник той съобщава, че по тяхна инициатива са започнали производства срещу няколко градоначалници. Сред тях е и хасковският кмет. Сигналите били за корупционни практики и нередности при обществените поръчки. В текста на ”Марица” обаче няма конкретика за какво точно е повдигнато обвинение срещу кмета на Хасково, нито е потърсена информация от местната прокуратура, която да потвърди и уточни за какво все пак става дума.

Храни с изтекъл срок на годност пробутват на хасковлии, акцент от 2-ва. Гражданите нямало на кого да се оплачат, защото телефоните на чиновниците не отговаряли.

Близо 660 СРС-та разрешени за година в региона, водещо заглавие от 3-та. През 2009-а те са били 771.

По 300 фирми дневно декларират дейност, друго заглавие в броя.

Гимназисти стават мениджъри за ден, заглавие от 2-ра. Двама 11-класници от гимназията по туризъм днес ще станат мениджъри на магазин „Волта”.

Борислав Александров: Обвиняваме се безсмислено, интервю с главния съдийски методист в БФС на 5 страница.

Темида пред фалит от промяна в НПК, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Според новия текст в закона вече се изискава задължително писмен превод на документите по дела срещу чужденци. Това според шефа на Окръжния съд Росен Русев ще изчерпи за месец годишния бюджет на свиленградския храм на Темида.

МВР Хасково слухтяло 114 пъти по-малко, акцент над главата в броя. Според текста, който е водещ на 3-та обаче, СРС-тата са не 114 пъти по-малко, а със 114 по-малко. Т.е. през 2010-а са издадени 657 разрешения за подслушване, а през 2009-а – 771.

Облагородяват Хасково с банкови кредити, анонс със снимка от 1-ва. Поради запора на банковите сметки на общината фирмите-изпълнители на проекта за 10 млн. теглели банкови кредити. От фирмите се надяват запорът да падне до дни.

Свободни бюра в бюрата по труда, друго заглавие от 1-ва. Бюрата по труда обявяват свободни места в самите бюра по труда.

Иван Петров: Взехме от кмета, дадохме на полицията, акцент от 2-ра. Става дума за контрола на шума в града, по-точно за високоговорителите на джамиите. Според лидера на ГЕРБ в региона това не било работа на кмета, а на полицията и РЗИ.

Силвия взе златото с 39 градуса, акцент от спортната страница. Хасковската състезателка по карате Силвия Вангелова излязла на татамито болна с 39 градуса температура. Въпреки това победила.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини