От х:

Днес в x:

На 32 г. жените почват да говорят като майките си

Тридесет и две години е възрастта, на която жените започват да говорят на децата си с изразите, използвани от техните собствени майки, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от сайта eBay.co.uk. В анкетата са участвали 1000 мъже и жени.

Близо 40 процента от участничките в допитването са признали, че в разговори с децата използват същите фрази, които са чували от майките си, като например "Аз да не съм твоя робиня?".

Една четвърт от жените споделят, че говорят по същия начин и с партньорите си. На тази възраст жените правят и други паралели с поведението на майките си - усещат, че са започнали да се притесняват повече, складират продукти и си лягат по-рано.

"Човек може да се зарича, че никога няма да използва фразите, употребявани от родителите му. Истината обаче е, че съществува голяма вероятност те да са се запечатали в подсъзнанието му и при дадени обстоятелства да изплуват. В подобни случаи хората не могат да направят почти нищо, за да избегнат тези изрази", обяснява Джуди Джеймс, специалист по поведенческа психология.

Данните от проучването показват още, че заради липсата на време и възможности и страх от модата, много съвременни майки носят ден след ден не повече от пет или десет дрехи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини