От х:

Днес в x:

НП глоби по „приятелски“ ресторант Амиго

Никотиновата полиция развъртя метлата в Димитровград и глоби местния ресторант "Амиго" за неспазване на наредбата за тютюнопушене на обществени места. На управителят е съставен акт на максималната стойност, за това че търговската площ не е разделена на зали за пушачи и непушачи. Формално е имало такова разделение, но залата за непушачи е пълна подигравка, констатира шефа на дирекция „Опазване на общественото здраве“ към РЗИ доктор Иван Александров. Залата е била заключена, в нея били дрехите на персонала и лични вещи. Помещението въобще не е било пригодено за клиенти-студено, неуютно и с неподредени маси. Единственото което било според изискванията са табелите указващи, че помещението е без тютюнев дим.

От регионалната здравна инспекция по „приятелски“ обяснили на Амиго, че изискванията не трябва да се спазват проформа и при следващо нарушение ще ги треснат с глоба в двоен размер.

Ресторанта влиза в графата „рискови“ и ще бъде проверяван по често от обичайното. Днес ченгетата от никотиновата полиция ще проверяват димитровградските заведения.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини