От х:

Днес в x:

Вдигат възнагражденията в здравните инспекции и спешна помощ от 1 декември

За увеличаване на възнагражденията в регионалните здравни инспекции и в центровете за спешна медицинска помощ са осигурени 4,6 млн.лв. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. С Постановление на Министерския съвет са одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. в размер на 4 616 700 лв. За регионалните здравни инспекции са предвидени 1 216 700 лв., а за центровете за спешна медицинска помощ – с 3 400 000 лв.

Предвидените средства за регионалните здравни инспекции са за увеличение на възнагражденията на всички служители, считано от 1 декември 2022 г., в размер до 30 процента. Осигурена е и устойчивост на увеличението за следващите бюджетни години.

Увеличаването на разходите за персонал в центровете за спешна помощ цели да се увеличат основните заплати на служителите, също считано от 1 декември, като се осигури устойчивост на получаваните през последните три месеца допълнителни възнаграждения за подкрепа на работещите в центровете, пряко ангажирани с дейности по предотвратяване на разпространението на COVID-19 и други заразни болести с епидемичен потенциал на разпространение. Увеличението на разходите за персонал в центровете за спешна помощ също е осигурено и за следващите бюджетни години.

До юни 2022 г., включително, Министерството на здравеопазването изплащаше допълнителните възнаграждения на служителите на центровете за спешна медицинска помощ и регионалните здравни инспекции, работещи при неблагоприятни условия. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини